Natrag
19.3.2019 03:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Heksogen, Nautika i Jadranski luksuzni hoteli dobitnici ‘Zlatne kune’

27.9.2016 @ 14:06 Hrvoje Curić Županija
42;42

Podijelite:

Svečana sjednica gospodarskog vijeća održana je jutros u amfiteatru Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku. Tom prilikom dodijeljena su priznanja Plaketa Zlatna kuna i Dubrovačka vidra.

U kategoriji velikog trgovačkog društva nagrada je pripala Jadranskim luksuznim hotelima, uz koje su nominirani bili Importanne Resort i Luka Ploče. Nautika d.o.o. dobitnik je Zlatne kune u kategoriji srednjih poduzeća, a nominirani su bili i Alfa – 2 te Newrest Dubrovnik. Tvrtka Heksogen proglašena je najuspješnijom u kategoriji malih trgovačkih društava gdje su nominirani bili i Argosa te Phobs.

Priznanje Dubrovačka vidra ŽK Dubrovnik dodijelila je ove godine treći put, a nagrađeni su poduzetnici s 20 i više godina poslovanja, koji su u razdoblju od uvođenja slobodnog tržišta uspješno ‘plovili’ na području juga Hrvatske, te sve svoje obaveze plaćali uredno i na vrijeme.

Dobitnici priznanja su Borza grupa d.o.o., Canosa Inženjering d.o.o., Dom izgradnja d.o.o., Pemo d.o.o., Refinal d.o.o. i Tijami d.o.o.

Čestitavši dobitnicima, predsjednica ŽK Dubrovnik Terezina Orlić istaknula je pozitivne rezultate gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije, no isto tako i upozorila da je više nego prethodnih godina, uspješnost bazirana na gotovo jednoj gospodarskoj grani. Djelatnost pružanja smještaja i pripreme i usluživanja hrane ostvarila je najveći ukupni prihod, najveću neto dobit, polovicu investicija u dugotrajnu imovinu, participira s najvećim brojem zaposlenih. S jedne strane, poslovni subjekti u sektoru turizma manje/više zadovoljno trljaju ruke, a s druge strane analitičari upozoravaju da gospodarski pokazatelji svjedoče monokulturi našeg gospodarstva.

Orlić je istaknula potrebu razvoja cjelokupnog gospodarstva na čitavom području Županije, vodeći računa i o potrebama i o načinu življenja stanovnika Županije.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana