Kultura

FOTO Gypsy jazz glazbom započeo Jesenji glazbeni moskar

Sinoćnjim Gypsy jazz koncertom u atriju Kneževa dvora započeo je drugi po redu Jesenji glazbeni moskar, festival kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar, a koji se očituje raznolikošću programa.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupio je Gadjo Manouche, band koji svakodnevno oduševljava brojne prolaznike dubrovačkih ulica svojim zanimljivim glazbenim izričajem nadathnutim začetnikom gypsy jazz stila, Djangom Reinhardtom. Bandu su se u nekoliko izvedbi pridružile i dvije vokalistice: Katja Friganović Glavan i Dubrovkinja Maja Grgić. Veliki trud u aranžiranje poznatih djela poput “La Foule”, “I can’t give you anything but love”, “Sweet Georgia Brown”, “Vendredi 13” i drugih uložio je trubač Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damir Butigan.

Koncertom je ravnao Alan Bjelinski, publici poznat upravo po širokom opusu, odnosno raznovrsnim stilovima i spajanju različitih formi. I sam je izrazio veliko zadovoljstvo radom na ovom koncertu, što je u konačnici donijelo jedinstvenu energiju koju je publika prepoznala.

I Jesenji glazbeni moskar, baš kao prethodni festival DSO-a, započeo je maksimalnom popunjenošću Kneževog dvora. Naime, čitavo gledalište, galerija i skalini i ovog su puta bili prepuni oduševljenom, pa čak i rasplesanom publikom. Izvrsne izvedbe i fantastična atmosfera na koncertu popraćena su ovacijama te dugim i glasnim pljeskom, a dirigent, orkestar, band i vokali zahvalili su se s čak tri bisa.

 

Na sljedećim koncertima Jesenjeg glazbenog moskara imat ćemo priliku poslušati pijanisticu Jasminku Stančul, sopranisticu Alketu Celu te vidjeti dugo očekivanog i dragog gosta Grada, dirigenta Noormana Widjaju.

Pročitajte još

LIKOVNI GENIJE Izložba povodom 100. obljetnice rođenja Antuna Masle

Dulist.hr

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija