Sport

FOTO Goran Čolak pripreme za Ibizu odradio u cavtatskom akvatoriju

FOTO Goran Čolak pripreme za Ibizu odradio u cavtatskom akvatoriju

Naš najtrofejniji ronilac na dah Goran Čolak ovog se ljeta u cavtatskom akvatoriju marljivo pripremao za velika natjecanja koja ga očekuju početkom jeseni na Ibizi.

Nakon natjecanja na Ibizi krajem rujna, Gorana očekuje Svjetsko prvenstvo na otvorenom u turskom gradu Kas koje se održava početkom listopada. Prvenstva za koja se ovo ljeto spremao zahtijevaju iznimnu fizičku i psihičku spremu pa je Goran ljeto proveo radno, no našlo se vremena i za opuštanje koje je prijeko potrebno vrhunskim sportašima. Uz naporne treninge koje je svakodnevno prolazio, Čolak nije propustio ni razgledati ljepote južnog Jadrana.

Tako je pored svakodnevnih treninga u Cavtatu našao vremena posjetiti Dubrovnik i Trogir, u čijem akvatoriju je napravio seriju podvodnih fotografija s kipovima kipara Valentina Valenta. Podvodni križni put u moru kod Trogira odavno je postao turistička atrakcija, a ni Goran nije propustio priliku fotografirati se znamenitim statuama.

Kako Goran kaže ‘Granice su tamo gdje ih sami postavite u glavi’ što dokazuje svakim novim natjecanjem na koje ode donoseći pobjedničke medalje i obarajući rekorde. Pored Guinnessovog rekorda koji je oborio čak dva puta, prvi put oborivši dotadašnji rekord, a drugi put oborivši svoj rekord, Goran je više od 30 puta obarao hrvatske rekorde, a sa svjetskih i europskih prvenstava se redovito vraća s pobjedničkim medaljama.

Za Gorana granice ne postoje, on je duboko iznad svih, a vjerujemo da granice neće postojati niti na nadolazećim prvenstvima.

Foto: Pravitni arhiv i Marjan Radović

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist