Zanimljivosti

FOTO/GIMNAZIJA DUBROVNIK Novom pametnom pločom u korak s digitalnom erom

FOTO/GIMNAZIJA DUBROVNIK Novom pametnom pločom u korak s digitalnom erom

Gimnazija Dubrovnik od ovog petka bogatija je za još jednu pametnu ploču.

Ploča je, uz tablete namijenjene učenicima, sastavni dio druge takve pametne učionice.

Nova pametna učionica najviše će koristiti prirodnim znanostima poput fizike, kemije, biologije i matematike što je i pokazala kratka demonstracija softverskog paketa koji je od sada dostupan nastavnicima. Nakon uvođenja prve pametne učionice u 2016. godini, Gimnazija je počela rad i na uvođenju druge jer, kako tvrde, jedna nije bila dostatna za sve učenike.

Osim specijaliziranih programa i besplatnih softverskih paketa, pametna učionica će pomoći i u lakšem prepoznavanju poteškoća s gradivom.

– Još jedna prednost ovog softvera je što možemo odmah na pametnoj ploči izdavati radne listiće koje učenici mogu rješavati na svojim tabletima, a mi u roku od nekoliko minuta imamo povratnu informaciju koji učenici su točno riješili zadatke, a koji nisu. Prema tome možemo vidjeti što trebamo ponoviti. Isto tako, kada se koristimo ovim programom učenici mogu kod kuće odraditi domaće zadaće i mogu rezultate poslati online. Na taj način ih možemo ispraviti i ocijeniti prije nego oni dođu na sat i prilagoditi predavanje u slučaju da učenik nešto ne zna – pojasnila je profesorica kemije Linda Brzić o korisnim pojedinostima softvera.

Uspostavu pametne ploče u vrijednosti od 45 tisuća kuna financirala je Zaklada Blaga djela, dok su prvu učionicu financirale Excelsa nekretnine.

 

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist