Natrag
20.2.2019 05:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Generalna proba u znaku sjećanja na Pređa

10.7.2013 @ 2:39 Baldo Marunčić Aktualno
32;32

Podijelite:

 Pred prepunim tribinama održana je Dubrovčanima omiljena generalna proba pred Otvaranje 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

Ni ova generalna proba, nije prošla bez podrugljivih povika publike, humora i šala te naravno zvižduka.

I dok je pred sam početak generalne, intendant Krešimir Dolenčić raspoređivao glumce, građane i sve ostale sudionike ovogodišnjih Igara, publika je vikala “Neka uđu! Ili pak „ Ajd pojačaj“.

I ove godine na tapeti su bili članovi orkestra pa su se s tribina orili povici „Orkestar, orkestar, orkestar“ ili pak „Trube, limeni, idite doma“. Na komentar Dolenčića  „Slabo je to s tribina, očekivao sam više“ publika je odgovorila „Vrati pare“.

Na tapeti se našla i glumica  Marija Šegrić koja će s Orlanda govoriti stihove Himne slobode.
-„Čija si ti?“-pitala je publika dok se polagano pela na Orlandov stup, a prilikom njenog spuštanja s Orlandova stupa tražila je „Dajte joj cukra i vode“. Nisu izostavili ni ostale sudionike otvaranja kao primjerice dirigenta.
– "Tomice, javi se, javi se" – vikala je publika. Ili pak „Maro, pale su ti gaće“. Nakon plesa,  publika nije bila zadovoljna.

– "Ne valja, ponovi! Opet čita, ne možeš čitati" – poručili su jednom od glumaca.

Nakon što je Krešimir Dolenčić najavio govor gradonačelnika Andra Vlahušića, koji eto ipak nije nazočio generalnoj probi, čuli su se zvižduci iz publike.

I dok su glumci spuštali zastavu Libertas sa Sponze ispred Luže, ona se zapetljala, s čime naravno publika nije bila zadovoljna.

S generalne probe izostao je i zbor što je naravno odmah upalo u oči Dubrovčanima:

– "Đe je zbor" – pitali su.

-"Zapeo u Neumu" – uslijedio je brzi odgovor nekoga iz publike. Ni ova generalna proba nije prošla bez prisjećanja na poznatog Pedraga Vušovića Pređa.  U jednom trenutku izvješen je natpis „Prošla su tri ljeta, uvijek češ biti u srcima diljem svijeta“.

Na samom kraju generalne probe Krešimir Dolenčić zahvalio je publici što se i ove godine sjetila legendarnog Pređa.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana