Aktualno

FOTO Generalna proba u znaku sjećanja na Pređa

 Pred prepunim tribinama održana je Dubrovčanima omiljena generalna proba pred Otvaranje 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

Ni ova generalna proba, nije prošla bez podrugljivih povika publike, humora i šala te naravno zvižduka.

I dok je pred sam početak generalne, intendant Krešimir Dolenčić raspoređivao glumce, građane i sve ostale sudionike ovogodišnjih Igara, publika je vikala “Neka uđu! Ili pak „ Ajd pojačaj“.

I ove godine na tapeti su bili članovi orkestra pa su se s tribina orili povici „Orkestar, orkestar, orkestar“ ili pak „Trube, limeni, idite doma“. Na komentar Dolenčića  „Slabo je to s tribina, očekivao sam više“ publika je odgovorila „Vrati pare“.

Na tapeti se našla i glumica  Marija Šegrić koja će s Orlanda govoriti stihove Himne slobode.
-„Čija si ti?“-pitala je publika dok se polagano pela na Orlandov stup, a prilikom njenog spuštanja s Orlandova stupa tražila je „Dajte joj cukra i vode“. Nisu izostavili ni ostale sudionike otvaranja kao primjerice dirigenta.
– "Tomice, javi se, javi se" – vikala je publika. Ili pak „Maro, pale su ti gaće“. Nakon plesa,  publika nije bila zadovoljna.

– "Ne valja, ponovi! Opet čita, ne možeš čitati" – poručili su jednom od glumaca.

Nakon što je Krešimir Dolenčić najavio govor gradonačelnika Andra Vlahušića, koji eto ipak nije nazočio generalnoj probi, čuli su se zvižduci iz publike.

I dok su glumci spuštali zastavu Libertas sa Sponze ispred Luže, ona se zapetljala, s čime naravno publika nije bila zadovoljna.

S generalne probe izostao je i zbor što je naravno odmah upalo u oči Dubrovčanima:

– "Đe je zbor" – pitali su.

-"Zapeo u Neumu" – uslijedio je brzi odgovor nekoga iz publike. Ni ova generalna proba nije prošla bez prisjećanja na poznatog Pedraga Vušovića Pređa.  U jednom trenutku izvješen je natpis „Prošla su tri ljeta, uvijek češ biti u srcima diljem svijeta“.

Na samom kraju generalne probe Krešimir Dolenčić zahvalio je publici što se i ove godine sjetila legendarnog Pređa.

Pročitajte još

DUBROVČANI, PRIPAZITE! Sutra velika opasnost od toplinskog vala

Dulist

AP DUBRAVA NASTAVILA PUTOVANJE Ozlijeđeni pomorci otpušteni iz bolnice

Dulist

OD SRIJEDE NA KISOCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija