Natrag
16.7.2018 18:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Franković zadovoljan dinamikom radova na budućem groblju Dubac

12.10.2017 @ 16:17 Andrea Falkoni Račić Aktualno
35;35

Podijelite:

Gradonačelnik Mato Franković i zamjenica Orlanda Tokić ovog su četvrtka u pratnji direktora Groblja Dubac Đura Lonze i načelnika Silvija Nardellija obišli gradilište budućeg Groblja Dubac.

Dubrovčani i Župljani, potvrđeno je i danas, novo će groblje dobiti sredinom 2021. godine ako ne bude nepredviđenih poteškoća.

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako su komunikacijski problemi, koji su postojali u prošlosti, uspješno riješeni izrazivši zadovoljstvo napretkom radova.

-Radi se o velikom projektu i ne očekujemo da će on biti gotov za par mjeseci jer to nije realno. Međutim, njime se rješava veliki problem i Grada Dubrovnika i Općine Župe dubrovačke. Poznato je da cijena grobnica na području grada doseže i preko 20 tisuća eura i stoga će ovdje naši sugrađani u roku od nekoliko godina moći pronaći ukopno mjesto za prihvatljivu cijenu – rekao je Franković dodavši kako je upravo u srijedu uplaćen iznos od 2,7 milijuna kuna, a isplate će se vršiti i ubuduće sukladno preuzetim obvezama. Rekao je i kako su sve izmjene projekta opravdane i usuglašene.

Župski načelnik Silvio Nardelli prilikom obilaska gradilišta rekao je kako danas na Dupcu imamo tri projekta.

-Radi se na južnom potpornom zidu i gabionskim potpornim zidovima unutar obuhvata Groblja, kojima se praktično stvaraju platoi na kojima će biti grobna mjesta. Značajna investicija je i izgradnja pristupne ceste koja je u najvećoj mjeri gotova – rekao je Nardelli dodavši kako od Hrvatski cesta očekuje semaforizaciju raskrižja, odnosno na spoju pristupne ceste i magistrale budući da na tom izlazu već i danas postoji potreba za semaforima.

Direktor Groblja Dubac Đuro Lonza rekao je kako se do kraja godine očekuju izmjene Detaljnog plana uređenja čime će se stvoriti preduvjeti za ishođenje lokacijske dozvole za cijeli obuhvat. Početak gradnje objekata i samih grobnica očekuje se 2019. godine sve kako bi se sredinom 2021. groblje konačno stavilo u funkciju.

Inače, sporazum između Grada Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka o zajedničkoj gradnji groblja na Dupcu potpisan je prije deset godina.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana