Natrag
20.2.2019 15:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Farber se predstavio u Galeriji

9.4.2013 @ 22:32 Baldo Marunčić Kultura
15;15

Podijelite:

Izložba "Putovanje kroz ugođaje" svjetski poznatog suvremenog američkog fotografa Roberta Farbera otvorena je u utorak, 9. travnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Riječ je o autoru čiji je stil utjecao na generacije fotografa. Njegov slikarski, impresionistički stil u stanju je uhvatiti samu srž kompozicije u svakom žanru, što uključuje aktove, mrtve prirode, pejzaže i arhitekturu.

Uz brojne druge nagrade, Robert Farber je dobio nagradu za fotografa godine koju dodjeljuje Udruženje fotografa te međunarodnu nagradu Udruženja američkih fotografa i profesionalnih fotografa.

Farberov rad s aktovima u umjetnosti i reklamnom carstvu je poznat i cijenjen, a njegove umjetničke fotografije objavljivane su u gotovo svakom obliku. Izlagao je u muzejima i galerijama diljem svijeta. Predavao je na Smithsonian Institute, The George Eastman House, kao i na sveučilištima i profesionalnim grupama diljem SAD-a, Japana, Australije i Europe.

Osim što se bavi umjetničkom fotografijom, rad Roberta Farbera uključuje modne kampanje, reklamu, režiranje za televiziju i režiranje filmova. Nedavno mu je ponuđeno snimanje dokumentarca o njegovom životu kao fotografa koji će producirati PBS u SAD-u.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana