Kultura

FOTO Farber se predstavio u Galeriji

FOTO Farber se predstavio u Galeriji

Izložba "Putovanje kroz ugođaje" svjetski poznatog suvremenog američkog fotografa Roberta Farbera otvorena je u utorak, 9. travnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Riječ je o autoru čiji je stil utjecao na generacije fotografa. Njegov slikarski, impresionistički stil u stanju je uhvatiti samu srž kompozicije u svakom žanru, što uključuje aktove, mrtve prirode, pejzaže i arhitekturu.

Uz brojne druge nagrade, Robert Farber je dobio nagradu za fotografa godine koju dodjeljuje Udruženje fotografa te međunarodnu nagradu Udruženja američkih fotografa i profesionalnih fotografa.

Farberov rad s aktovima u umjetnosti i reklamnom carstvu je poznat i cijenjen, a njegove umjetničke fotografije objavljivane su u gotovo svakom obliku. Izlagao je u muzejima i galerijama diljem svijeta. Predavao je na Smithsonian Institute, The George Eastman House, kao i na sveučilištima i profesionalnim grupama diljem SAD-a, Japana, Australije i Europe.

Osim što se bavi umjetničkom fotografijom, rad Roberta Farbera uključuje modne kampanje, reklamu, režiranje za televiziju i režiranje filmova. Nedavno mu je ponuđeno snimanje dokumentarca o njegovom životu kao fotografa koji će producirati PBS u SAD-u.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist