Natrag
17.2.2019 06:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Evo tko je bio na otvaranju počasnog konzulata Albanije

11.12.2015 @ 19:47 Dulist Aktualno
29;29

Podijelite:

Svečanom inauguracijom odvjetnika Ivana Gjurašića za počasnog konzula Republike Albanije Dubrovnik je dobio i jedanaesti počasni konzulat. Na svečanosti je bio i Njegova Ekscelencija Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Ilir Melo, koji je istaknuo kako je velika čast biti u Dubrovniku na otvaranju počasnog konzulata.

– Ovo je važan trenutak za suradnju dviju zemalja i pokazatelj da Albanija i Hrvatska imaju jako dobre odnose u svim područjima – istaknuo je među ostalim Melo, spomenuvši i kako suradnja Dubrovnika i Albanije nije počela danas, već ima svoju povijest.

Na pitanje što za njega znači ovo imenovanje Ivan Gjurašić je istaknuo:
– To je velika čast i osobno zadovoljstvo. S obzirom da o Albaniji ne znam jako puno vjerujem da ću sad proširiti i te horizonte – rekao je Gjurašić i dodao kako će prije svega kao počasni konzul raditi na jačanju suradnje na gospodarskom i kulturnom planu, ali naravno i na polju turizma nastojeći povezati Dubrovnik s turističkim gradovima u Albaniji.

Svečanost otvaranja počasnog konzulata Albanije u Dubrovniku svojim dolaskom uveličala je i nekolicina Gjurašićevih kolega počasnih konzula – Katja Bakija, počasna konzulica Mađarske, Vlaho Đurković, počasni konzul Danske, Mark Thomas, počasni konzul Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Frano Bongi, počasni konzul Italije, ujedno i doajen Konzularnog zbora u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana