Aktualno

FOTO Evo tko je bio na otvaranju počasnog konzulata Albanije

FOTO Evo tko je bio na otvaranju počasnog konzulata Albanije

Svečanom inauguracijom odvjetnika Ivana Gjurašića za počasnog konzula Republike Albanije Dubrovnik je dobio i jedanaesti počasni konzulat. Na svečanosti je bio i Njegova Ekscelencija Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Ilir Melo, koji je istaknuo kako je velika čast biti u Dubrovniku na otvaranju počasnog konzulata.

– Ovo je važan trenutak za suradnju dviju zemalja i pokazatelj da Albanija i Hrvatska imaju jako dobre odnose u svim područjima – istaknuo je među ostalim Melo, spomenuvši i kako suradnja Dubrovnika i Albanije nije počela danas, već ima svoju povijest.

Na pitanje što za njega znači ovo imenovanje Ivan Gjurašić je istaknuo:
– To je velika čast i osobno zadovoljstvo. S obzirom da o Albaniji ne znam jako puno vjerujem da ću sad proširiti i te horizonte – rekao je Gjurašić i dodao kako će prije svega kao počasni konzul raditi na jačanju suradnje na gospodarskom i kulturnom planu, ali naravno i na polju turizma nastojeći povezati Dubrovnik s turističkim gradovima u Albaniji.

Svečanost otvaranja počasnog konzulata Albanije u Dubrovniku svojim dolaskom uveličala je i nekolicina Gjurašićevih kolega počasnih konzula – Katja Bakija, počasna konzulica Mađarske, Vlaho Đurković, počasni konzul Danske, Mark Thomas, počasni konzul Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Frano Bongi, počasni konzul Italije, ujedno i doajen Konzularnog zbora u Dubrovniku.

Pročitajte još

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist