Sport

FOTO/ EUROPSKI JUDO KUP Puljić poražen na startu, Oberan zapela u repasažu

FOTO/ EUROPSKI JUDO KUP Puljić poražen na startu, Oberan zapela u repasažu

Europski seniorski judo kup u organizaciji Hrvatskog judo saveza svečano je otvoren u Sportskoj dvorani Gospino polje, a na njemu u subotu i nedjelju sudjeluje ukupno 268 natjecatelja iz 27 država s tri kontinenta.

Turnir, koji se u Dubrovniku održava treću godinu zaredom, započeo je jutros u 10 sati eliminacijskim mečevima u nižim težinskim kategorijama, a nakon svečanog otvaranja uslijedile su finalne borbe.

Članica JK Župa dubrovačka Iva Oberan je u kategoriji -57 kg ostvarila pobjedu i dva poraza. U prvom eliminacijskom krugu bila je slobodna, a u drugom je ipponom bila bolja od Francuskinje Veronique Mandeng. Potom je u četvrtfinalu poražena od reprezentativne kolegice Tihee Topolovec na ‘zlatni bod’, a u repasažu ju je ipponom zaustavila Njemica Pauline Wulff. Njen klupski kolega Adrian Puljić poražen je u eliminacijskoj borbi kategorije -66 kg od Francuza Vang-Si Nzaoua. Bivši član JK Dubrovnika 1966. koji danas nastupa za JK Student Split Paulo Buterin poražen je u kategoriji -73 kg od Armenca Ferdinanda Karapetiana.

U nedjelju od 10 sati su na rasporedu eliminacijske borbe u višim težinskim kategorijama, dok je finale zakazano za 15 sati. Tog dana očekujemo nastup europske prvakinje do 23 godine Ivane Šutalo (JK Dubrovnik, +78 kg), koja će na tatami protiv bolje iz meča njene sunarodnjakinje Zrinke Miočić i Francuskinje Lucie Dupin. Uz nju, nastupit će i Ardian Sufaj (JK Dubrovnik 1966., -90kg) protiv Francuza Nicolasa Brassona. Stjepo Roko (Dubrovnik 1966., -81kg) te hrvatska olimpijka Barbara Matić (-70kg) otkazali su nastup zbog ozljede.

Ulaz u dvoranu je oba dana besplatan.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist