Zanimljivosti

FOTO DuList pomogao nesretnom Alfonzu

FOTO DuList pomogao nesretnom Alfonzu

Alfonzo P., Velolučanin koji je duže vrijeme kao beskućnik preživljavao na području Gruža, a spavao kod skladišta u Luci Dubrovnik, vraća se kući u Velu Luku.

Naime, istraživački tim duLista (Andrea Falkoni Račić i Baldo Marunčić) jutros ga je pronašao kako obilazi grušku pjacu u potrazi za hranom. Nakon što je doručkovao šaku trešanja koje mu je darovao jedan od prodavača na pjaci, uputio se prema gruškom parku, gdje mu je prišao istraživački tim duLista i ponudio pomoć, što je Alfonzo spremno prihvatio.

Umjesto traženog piva dobio je hladnu vodu, utažio žeđ te se u društvu novinara duLista uputio prema skladištu Caritasa, lokaciji u čijoj je neposrednoj blizini spavao posljednjih noći. U Caritasu mu je pružena pomoć, djelotvorna ljubav za bližnjega. Pojeo je ručak, otuširao se i dobio zamjensku robu. Dobrohotnom komunikacijom s odgovornima omogućeno mu je da u 15 sati sjedne na Autotransov autobus za Velu Luku.

Tako je Alfonzu ispunjena jedina želja koju je imao, a prije odlaska je za duList ispričao svoju životnu priču, i njegovu desetogodišnju agoniju beskućničkog života o kojoj ćete više moći pročitati u novom broju duLista koji iduće srijede izlazi iz tiska.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist