Natrag
24.4.2018 08:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO DuList pomogao nesretnom Alfonzu

15.6.2012 @ 14:53 Baldo Marunčić Zanimljivosti
12;12

Podijelite:

Alfonzo P., Velolučanin koji je duže vrijeme kao beskućnik preživljavao na području Gruža, a spavao kod skladišta u Luci Dubrovnik, vraća se kući u Velu Luku.

Naime, istraživački tim duLista (Andrea Falkoni Račić i Baldo Marunčić) jutros ga je pronašao kako obilazi grušku pjacu u potrazi za hranom. Nakon što je doručkovao šaku trešanja koje mu je darovao jedan od prodavača na pjaci, uputio se prema gruškom parku, gdje mu je prišao istraživački tim duLista i ponudio pomoć, što je Alfonzo spremno prihvatio.

Umjesto traženog piva dobio je hladnu vodu, utažio žeđ te se u društvu novinara duLista uputio prema skladištu Caritasa, lokaciji u čijoj je neposrednoj blizini spavao posljednjih noći. U Caritasu mu je pružena pomoć, djelotvorna ljubav za bližnjega. Pojeo je ručak, otuširao se i dobio zamjensku robu. Dobrohotnom komunikacijom s odgovornima omogućeno mu je da u 15 sati sjedne na Autotransov autobus za Velu Luku.

Tako je Alfonzu ispunjena jedina želja koju je imao, a prije odlaska je za duList ispričao svoju životnu priču, i njegovu desetogodišnju agoniju beskućničkog života o kojoj ćete više moći pročitati u novom broju duLista koji iduće srijede izlazi iz tiska.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana