DuList IN

FOTO/Dubrovčani pohrlili k ‘Živim jaslicama’ ispred Katedrale

FOTO/Dubrovčani pohrlili k 'Živim jaslicama' ispred Katedrale

Žive jaslice uprizorene su ove nedjelje ispred dubrovačke Katedrale. Obitelj Josipa i Marine Milićević s njihova četiri sina, Antom, Rafaelom, Franom i Perom ove su godine predstavljali Svetu obitelj.

Ovom prigodom članovi Neokatekumenskog puta održali su svojevrsnu katehezu o Božiću, predstavivši dva važna događaja na pozornici – prvi, istočni grijeh Adama i Eve te Isusovo rođenje. Predstavom su također tematizirali aktualni trenutak u društvu istaknuvši kako se Božić na mnoge načine stavlja po strani, a na prvo mjesto dolaze neke druge stvari poput, kako je naglašeno tijekom kateheze, pretjeranog korištenja virtualne tehnologije umjesto direktnog osobnog kontakta, ali i pretjeran fokus na posao, a pogotovo za vrijeme blagdana.

-Obitelj Miličević nešto je brojnija nego je Sveta obitelj bila. Neka Bog blagoslovi vašu obitelj, neka blagoslovi sve nas. Hvala Neokatekumenskom putu koji je scenski i riječju ispričao božićnu katehezu, podsjetio nas na prvi pad Adama i Eve, ali i onaj drugi radostan trenutak u ljudskoj povijesti kada smo najprije u Mariji, a onda i u Isusu rekli svoj ‘da’ Bogu, svoj ‘evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj Riječi’ – rekao je biskup Mate Uzinić.

Podsjetimo, žive jaslice organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije, a i u ovogodišnjoj scenografiji o Isusovom rodnom mjestu Betlehemu sudjelovali su uz Svetu obitelj i mudraci, pastiri, anđeli te domaće životinje koje su kao i uvijek razveselile i raznježile najmanje.

Atmosferu sa ‘Živih jaslica’ pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist