Natrag
18.2.2019 19:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Dubrovačkoj pedijatriji doniran pametni medo

10.3.2015 @ 13:56 Dulist Zanimljivosti
11;11

Podijelite:

Pedijatrijski odjel Opće bolnice Dubrovnik dobio je medicinskog medvjedića Teddy the Guardiana, zahvaljujući tvrtkama Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija te posjetiteljima najvećeg kinolanca u regiji.

Vrijednu donaciju šefici Pedijatrijskog odjela mr.sc Mariji Radonić uručio je upravitelj CineStara Dubrovnik Nikša Konsuo.

Naime, zajedničkom akcijom Blitz-CineStara i Blitz film i video distribucije pod nazivom ‘Svi za medu’, koja je trajala od 18. prosinca 2014. do 31. siječnja 2015., prikupljeno je 141 886 kuna i 1927 KM, dok je vrijednost poklona partnera akcije, tvrtki Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Technomarket i Eksa grupa, preko 100 000 kn.

Zahvaljujući njoj, 10 hrvatskih bolnica i dvije bosansko-hercegovačke napokon će dobiti pametne medvjediće TEDDY THE GUARDIAN mladih domaćih inovatorica Josipe Majić i Ane Burice te nužno potrebnu opremu: pregledni ležaj, oksimetar, digitalne tlakomjere, balone za reanimaciju, ovlaživače zraka, babyhaler komplet, male stolove i stolice, televizore, inhalatore, kadu za pranje bolesnika, digitalne vage za djecu, fotozaštitne maske za oči, PC i pisač za holter uređaj/EKG, uljne radijatore i naslonjače na razvlačenje.
Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija bolnicama će pokloniti i uljepšavanje zidova veselim tapetama s likovima iz crtića, DVD playere te po 25 animiranih i dječjih filmova.

Teddy the Guardian plišana je igračka s ugrađenim medicinskim senzorima kojima je zadatak kroz igru s djetetom pratiti parametre kao što su tjelesna temperatura, broj otkucaja srca djeteta i zasićenost krvi kisikom te obrađene vrijednosti u realnom vremenu poslati na mobilnu aplikaciju gdje se generirani parametri na specifičan način vizualiziraju i pohranjuju te formiraju jasnu i razumljivu sliku općeg zdravstvenog stanja djeteta. Na ovaj način djeca ne prolaze stresne preglede te im je uz pametnog medu boravak u bolnici ugodniji i zabavniji. Teddy the Guardian već se koristi u brojnim bolnicama u Velikoj Britaniji i SAD-u, a zahvaljujući akciji Svi za medu od sada će biti stalni pomoćnik osoblju te neprocjenjiva podrška djeci u Hrvatskoj i BiH.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana