DuList IN

FOTO/VIDEO Dubrovački učenici padobranci u Splitu!

FOTO/VIDEO Dubrovački učenici padobranci u Splitu!

Miris svježe pokošene trave sinjskog sportskog aerodrom Piket dočekao je prvu grupu dubrovačkih učenika-padobranaca.

Zbog vremenskih neprilika koje su onemogućavale sigurne skokove, proteklo je skoro dva mjeseca od kad su polaznici, njih 12, završili teoretsku obuku. Drugog dana mjeseca lipnja, nakon odrađenog liječničkog pregled u Splitu, njih osam je krenulo s upoznavanjem tehnika praktičnog dijela obuke na trenažeru. Već isto popodne Cessna-182 (registarske oznake 9A-PET) vinula se u zrak noseći i prva dva naša padobranca. Na 1200 metara iskočili su i nakon ugodnog jedrenja koje je trajalo oko 5 minuta uspješno doskočili na pistu. Organizatori iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik bili su zadovoljni, polaznici sretni, a instruktor Marko Popadić koji ih neumorno vodi kroz tajne ovog krasnog sporta, ponosan! Ekipa je potom prošla ‘inicijalno padobransko krštenje’, a nakon proslave, ugodno smo se smjestili po sobama u objektu na samom aerodromu. Ujutro su se preostali polaznici prilično rano ustali i uživali u svanuću sunčanog dana, kavi i doručku. Ponovno je Cessna i njen mladi pilot Leon (23) bila vrijedna i krenula na kilometar i 200 metara od kuda su svi đac i- padobranci našega Grada bez i najmanjen problema iskočili i, po njihovom svjedočenju, uz uzvike zadovoljstava i ushićenja, lagano prizemljivali na tratinu.
Padobranci su sa svojim starijim kolegama i domaćinima iz Padobranskog kluba Graviton učili i slaganje padobrana kao i ostala znanja potrebna za uspješno bavljenje ovim sportom.
Organizatori, ZTK GD i Društvo pedagoga TK Dubrovnik, zahvaljuju partneru PK Graviton, Split i AK Sinj na domaćinstvu i pomoći.

Foto/tekst: Mario Raguž

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist