DuList IN

FOTO Dubrovački mališani snimaju filmove k’o veliki

Mini filmski festival “Filmsko stvaralaštvo djece i mladih”, četvrta radionica projekta Grada Dubrovnika Forum mladih, održan je u srijedu navečer u kinu Sloboda.

Prikazano je čak petnaest filmskih uradaka raznih žanrova, od animiranih filmova i video reportaža do dokumentarnih i igranih filmova, javljaju iz gradske uprave.

Uz već etablirane sudionike Ljetne škole Šipan, Dubrovačkog filmskog festivala djece i mladeži mediteranskih zemalja i Audiovizualnog centra Dubrovnik, prikazani su i filmovi dubrovačkih osnovnih škola, učeničkih domova i udruga mladih. Posebno oduševljenje publike i priznanje organizatora zaslužili su samostalni autori Ida Mihaica, Tin Ercegović te Karmen i Ines Begić, koji su svoje dokumentarne i igrane filmove izradili bez pomoći mentora.

Sudionike manifestacije “Filmsko stvaralaštvo djece i mladih” pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, kazavši kako je upravo ova radionica pokazala puni smisao programa Mladi i Grad skupa i Foruma mladih. Naime, ova radionica nije izvorno bila zamišljena kao dio cjelogodišnje manifestacije Forum mladih, već je nastala na inicijativu udruga mladih i prerasla u mali festival filmskog i video stvaralaštva.

Sljedeća radionica Foruma mladih pod nazivom “Drame i poezije!” održat će se 22. veljače u Kazalištu Marina Držića, napominu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

NINO BUTIGAN NA DALEKOM KONTINENTU Antarktičke kronike jednog Gružanina

Maria Prkut

PREGRŠT SADRŽAJA Predstavljen još jedan program ‘Feste prije Feste’

Dulist.hr

Evo koje filmove nominirane za Oscara možete pogledati u Kinematografima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija