DuList IN

FOTO Dubrovački mališani snimaju filmove k’o veliki

Mini filmski festival “Filmsko stvaralaštvo djece i mladih”, četvrta radionica projekta Grada Dubrovnika Forum mladih, održan je u srijedu navečer u kinu Sloboda.

Prikazano je čak petnaest filmskih uradaka raznih žanrova, od animiranih filmova i video reportaža do dokumentarnih i igranih filmova, javljaju iz gradske uprave.

Uz već etablirane sudionike Ljetne škole Šipan, Dubrovačkog filmskog festivala djece i mladeži mediteranskih zemalja i Audiovizualnog centra Dubrovnik, prikazani su i filmovi dubrovačkih osnovnih škola, učeničkih domova i udruga mladih. Posebno oduševljenje publike i priznanje organizatora zaslužili su samostalni autori Ida Mihaica, Tin Ercegović te Karmen i Ines Begić, koji su svoje dokumentarne i igrane filmove izradili bez pomoći mentora.

Sudionike manifestacije “Filmsko stvaralaštvo djece i mladih” pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, kazavši kako je upravo ova radionica pokazala puni smisao programa Mladi i Grad skupa i Foruma mladih. Naime, ova radionica nije izvorno bila zamišljena kao dio cjelogodišnje manifestacije Forum mladih, već je nastala na inicijativu udruga mladih i prerasla u mali festival filmskog i video stvaralaštva.

Sljedeća radionica Foruma mladih pod nazivom “Drame i poezije!” održat će se 22. veljače u Kazalištu Marina Držića, napominu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

ODLUČNO NASMIJANA I SPREMNA ZA ŠALU Pogledajte kako Tereza Kesovija provodi vrijeme u izolaciji

Dulist

GORNJA I DONJA BANDA Prva konavoska craft piva stiže na vaša vrata

Dulist

FOTOĐIR Lijepo vrijeme ‘izvuklo’ građane u Uvalu. Držite razmak!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija