Natrag
16.1.2019 20:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO DSO, Ljubas i Lee stvorili večer za pamćenje!

19.5.2018 @ 6:43 Dulist Kultura
7;7

Podijelite:

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra održao se večeras u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom je ravnao južnokorejski dirigent TaeJung Lee, dok je kao solist nastupio mladi violinist Luka Ljubas, prošlogodišnji pobjednik Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml.

Čuveni dirigent Zubin Mehta za južnokorejskog dirigenta rekao je: ‘TaeJung Lee talentiran je i izvrstan dirigent neizmjernih vještina i izvanredne muzikalnosti!’, u što se dubrovačka publika imala priliku uvjeriti prije dvije godine na koncertu u gradu. Nakon početnog obrazovanja u Seulu, seli u Beč gdje diplomira na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču kod uglednog maestra Uroša Lajovica, a tamo je završio i poslijediplomski studij. Danas ravna vodećim svjetskim orkestrima, a jednako uspješna karijera predviđa se i za mladog Luku Ljubasa.

Mladi violinist Luka Ljubas rođen je u Beču, u hrvatsko – japanskoj glazbeničkoj obitelji. Riječ je o umjetniku koji je 2017. godine proglašen pobjednikom Međunarodnog violinističkog natjecanja ‘Vaclav Huml’ koje se četrdeset godina održava u Zagrebu i tako postao prvim hrvatskim violinistom koji je u povijesti tog uglednog natjecanja osvojio prvu nagradu. Iza sebe ima brojne solističke nastupe, i u bečkom Konzerthausu i na koncertnim pozornicama u Armeniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Italiji, Sloveniji i Japanu.

Na programu su bila djela F.B. Mendelssohna: Koncert za violinu i orkestar u e molu i Simfonija br. 4 u A duru ‘Talijanska’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana