Kultura

FOTO/’DRŽIĆEV KALENDAR’ Mladi umjetnici predstavili svoje radove

FOTO/'DRŽIĆEV KALENDAR' Mladi umjetnici predstavili svoje radove

Izložba radova polaznika uspješne likovne radionice ‘Držićev kalendar’ Doma Marina Držića otvorena je nakon tromjesečnog trajanja.

Mladi umjetnici, učenici osnovnih i srednjih škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina predstaviti su rezultate svoga rada u četvrtak u Luži. Radionica je dio programa Dana kulturne baštine koje organizira Grad Dubrovnik povodom Europske godine kulturne baštine 2018, održavala se pod vodstvom akademske slikarice i prof. likovne kulture Rajne Inić i akademskog slikara i prof. likovne kulture Ivana Peraka.

Sudjelovalo je 35 polaznika: Leona Kuzman, Ana Kužnin, Klaudia Lujić, Petra Plastić, Ivan Raguž- Lučić, Nikola Tomić, Lukrecia Đanović, Naomi Mišić, Nika Šoletić, Stella Burđelez, Karmen Đuraš, Anđela Papac, Rita Erak,v Klara Lazić, Marija Angela Savinović, Tatjana Lečić, Angela Salerno, Ana Gabriela Savinović, Etien Brković, Luciana Kapović, Antonia Muhoberac, Lucija Đevoić, Lučia Galjer, Pia Majer, Selma Grebović, Asja Hebib, Roko Kriletić, Dora Kulišić, Antea Meštrović, Leonarda Perić, Nina Đuričić, Martin Mileta, Gabriela Puljizević, Altina Grajčevci i Kiara Tenžera.

Vile kao mitska bića inspiriraju kroz bajke, legende, mitove i razne priče još od davnina, kako velike, tako i malene… Inspirirale su i našeg najvećeg komediografa Marina Držića, kao i naše polaznike koji su ih ovjekovječili na svojim slikama u tehnici akrila na stiroduru. Izložba se sastoji od triptiha za dvanaest mjeseci. Svaka vila nosi simboliku određenog mjeseca, od kiše za zimu, lišća za jesen do nezaobilaznog motiva Grada.

Tom prilikom izrađen je prigodni kalendar za nadolazeću godinu koji se prodaje, a cijeli prihod, kako to već tradicionalno biva na likovnim radionicama Doma Marina Držića, namijenjen je djeci Doma Maslina.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama, kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja likovnim izražavanjem, odnosno kako bi polaznike radionica što više zainteresirali za život renesansnog Dubrovnika, a posebice za život i djelo Marina Držića.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist