Natrag
25.4.2019 06:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Družina Puntari o Srđu u Lazaretima

18.10.2013 @ 22:24 Mia Njavro Kultura
19;19

Podijelite:

Predstava 'Anarh 1912 – 2012', odnosno njena specijalna dubrovačka izvedba održala se večeras u Art radionici Lazareti, a pod imenom 'Bitka za Srđ još nije izgubljena'.

Splitski autor Darko Pivac i glumačka družina Puntari, s publikom su prošetali, drsko, kroz tri trula stupa naše suvremenosti – EU, Nato pakt i religiju, svaku stavku ponaosob začinjavajuući s citatima i frazama raznih svjetskih moćnika, filozofa, ekonoma, teologa i brojnih drugih poznatih osoba.

Kroz cititranje, nude i rješenja, stoga cijela predstava ostavlja dojam svojevrsnog predavanja, a rješenja se naziru kroz slobodarsku tradiciju, u kojoj Dubrovačka republika ima istaknuto mjesto. Od Dubrovačke republike, slobode, do Srđa i kapitalizma – sve je dotaknuto u predstavi, no zapravo je najtužniji trenutak predstave kad glumci osvješćuju ono što publika, ponaosob, zna, no ne razmišlja o i ne posvećuje previše pažnje tomu. Stoga, osvješćujući, glumci upućuju poruku ' Bitka za Srđ još nije izgubljena', a anarhizam naglašavaju idejama direktne demokracije, njegovog lajt-mativa.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana