Aktualno

FOTO/DRAMA U HVARSKOJ ‘Zbog susjedovih radova ostali smo zarobljeni u kući’

FOTO/DRAMA U HVARSKOJ 'Zbog susjedovih radova ostali smo zarobljeni u kući'

Prava drama odvijala se u nedjelju navečer u Hvarskoj ulici u kući obitelji Šanta.

Naime, zid njihove kuće urušio se, kako tvrde, zbog radova u susjednom dvorištu koje nije ograđeno, osigurano, niti je na njemu izvješena tabla s potrebnim podacima. Zid se odlomio poviše ulaznih vrata koja se više ne mogu otvoriti pa se u kuću može ući jedino preskačući zid.

Kako je Tomislav Šanta ispričao za DuList, kuću direktno do njihova dvorišta, nekadašnje staro spremište, kupio je investitor Mario Rešetar, a obitelj Šanta protivi se gradnji. Prema dozvoli Rešetar planira graditi još metar u visinu.

-Rešetar je prije dvije godine krenuo rušiti vanjske zidove. Tada sam zaustavio gradnju jer ovdje postoje dva zaštićena starinska stupa. Radovi su zaustavljeni sa dva slomljena vanjska zida, a investitor se vratio u prošli petak s bagerom i krenuo rušiti ovaj zid na silu bez mog pristanka za ulazak u dvorište. Bager mi je prošao 30 centimetara od glave, zaustavio sam ga, ali je već bio zahvatio zid i potegnuo ga. Kada sam zaustavio radove, on je zvao policiju koja je po dolasku vidjela da nema nikakvih problema. Mi smo u ovoj kući zaštićeni najmoprimci i zbog toga nam Rešetar stalno govori da nismo vlasnici i da mu ne treba naša dozvola, što moja odvjetnica opovrgava. On je došao na silu rušiti zid, bez da je razmišljao živi li tko unutra. Ja sam to jutro šetao i zaustavio sam radove, a on je u međuvremenu počeo kopati u svom dijelu. Odradio je zemljane radove i potkopao taj dio, a zid je ostao blago nakrivljen – ističe nam Tomislav Šanta dodavši kako je do katastrofe došlo u nedjelju tijekom proloma.

Naime, kako je naglasio, unutar iskopa se stvorio bazen i sve se urušilo, s čime su povučena i njegova ulazna vrata koja su sada teško oštećena. Pločice su, dodaje, popucale i sve se odvojilo.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su za DuList da su o odlomu zida ulaznih vrata kod ove obitelji zaprimili dojavu u 21.07. Istaknuli su kako su navodno urušavanju prethodili radovi te da su o svemu obavijestili građevinsku inspekciju.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist