Zanimljivosti

FOTO Došao tek mali broj prosvjednika

FOTO Došao tek mali broj prosvjednika

Aktivisti Occupy Dubrovnik okupili su se danas u malom broju na Pilama oko 17 sati, te se mirnim prosvjedom zaputili prema Crkvi sv. Vlaha, potom simbolično zastali ispred Gradske vijećnice.

Cilj okupljanja je bio otpor političko-tajkunskoj eliti i konačna uspostava direktne demokracije, do koje se planira doći buđenjem svijesti građana o trenutnoj situaciji u državi.

Nažalost, Dubrovnik je i u ovome pokazao svoju uspavanost. Naime, na prosvjed je, unatoč tome što nije bilo ni južine, a ni kiše, došlo tek petnaestak ljudi. Ostaje dojam kako Dubrovčani i na ova osjetljiva pitanja vođenja države i nepravde ostaju „gluhi“.

Pod sloganom „Dosta je socijalne nepravde!“ i „Naređujemo transparentnost državne blagajne“ Anonymousi se okupljaju diljem Hrvatske već nekoliko mjeseci, a svaki novi prosvjed donosi sve više članova i poklonika.

Podsjetimo na nedavne događaje – na Markovu trgu ispred Sabora članovi civilnih udruga su prosvjedovali u siječnju, a prosvjedovali su protiv Zakona o strateškim investicijama, te je val nezadovoljstva građana radom Vlade je sve veći kod građana.

Budući da se planira novi prosvjed, koji će najvjerojatnije biti idući petak, ostaje pitanje hoće li idući put doći više sugrađana ili će pak Grad i dalje ostati – uspavan.
 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist