Natrag
16.2.2019 02:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Došao tek mali broj prosvjednika

15.3.2013 @ 20:55 Mia Njavro Zanimljivosti
22;22

Podijelite:

Aktivisti Occupy Dubrovnik okupili su se danas u malom broju na Pilama oko 17 sati, te se mirnim prosvjedom zaputili prema Crkvi sv. Vlaha, potom simbolično zastali ispred Gradske vijećnice.

Cilj okupljanja je bio otpor političko-tajkunskoj eliti i konačna uspostava direktne demokracije, do koje se planira doći buđenjem svijesti građana o trenutnoj situaciji u državi.

Nažalost, Dubrovnik je i u ovome pokazao svoju uspavanost. Naime, na prosvjed je, unatoč tome što nije bilo ni južine, a ni kiše, došlo tek petnaestak ljudi. Ostaje dojam kako Dubrovčani i na ova osjetljiva pitanja vođenja države i nepravde ostaju „gluhi“.

Pod sloganom „Dosta je socijalne nepravde!“ i „Naređujemo transparentnost državne blagajne“ Anonymousi se okupljaju diljem Hrvatske već nekoliko mjeseci, a svaki novi prosvjed donosi sve više članova i poklonika.

Podsjetimo na nedavne događaje – na Markovu trgu ispred Sabora članovi civilnih udruga su prosvjedovali u siječnju, a prosvjedovali su protiv Zakona o strateškim investicijama, te je val nezadovoljstva građana radom Vlade je sve veći kod građana.

Budući da se planira novi prosvjed, koji će najvjerojatnije biti idući petak, ostaje pitanje hoće li idući put doći više sugrađana ili će pak Grad i dalje ostati – uspavan.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana