Kultura

FOTO ‘Dolazak’ Ivane Jovanović Trostmann predstavljen dubrovačkoj publici

FOTO 'Dolazak' Ivane Jovanović Trostmann predstavljen dubrovačkoj publici

Akademska slikarica Ivana Jovanović-Trostmann večeras je u palači Sponza otvorila izložbu ‘Dolazak’ koja je dio projekta istoimenog naziva u kojem je sudjelovao cijeli tim.
Kako je istaknula dr. sc. Katja Bakija slike koje na ovoj izložbi predstavlja Ivana Jovanović Trostmann svjedočanstvo su plodnosti, kreativnosti i kontinuiteta kršćansko-kristovskog nadahnuća u njenom slikarstvu, očituju ozbiljnost i predanost njenog promišljanja kršćanskih motiva, a posebice Krista kao njegove središnje duhovne i tematske osi čime značajno obogaćuju bogatu kristovsku baštinu hrvatskog slikarstva i hrvatsku sakralnu umjetnost.
-Umjetnica nam se večeras predstavila jednim novim ciklusom koji samo svjedoči kontinuitet plodnosti i kreativnost tih kršćanskih duhovnih motiva ne samo u njenom slikarstvu nego uopće u kontekstu hrvatskog slikarstva i hrvatske likovne umjetnosti. Ivana je ovom izložbom doista dokazala da je sazrela kao umjetnica i da svojim radovima, pogotovo u ovoj oblasti značajno obogaćuje ne samo dubrovačku nego i hrvatsku sakralnu umjetnost – rekla je Katja Bakija.

Izložba u sklopu projekta ‘Dolazak’ popraćena je osvrtima dr. sc.Vinicija Lupisa i dr. sc. Katje Bakija, scenskim nastupom mladih u ‘Živom Zidu za Isusa’, zajednički rad don Marina Lučića, dr. sc. Josipa Mikuša, prof. Romane Đuka Alemani, nastupom umjetnice Berte Miloš i učenica Martine Marković i Anamarije Boro uz glazbu Slavljeničkog tima Molitvene zajednice EFFATHA.
Voditeljice programa bile su prof. Maja Borić i dipl. Oec. Ljiljana Stanković, a cijeli događaj odvijao se uz klavirsku pratnju prof. Zrinke Tomašić.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist