Aktualno

FOTO/DIRLJIVO SJEĆANJE ‘Na stradale u Koločepskom kanalu nikada ne smijemo zaboraviti’

FOTO/DIRLJIVO SJEĆANJE 'Na stradale u Koločepskom kanalu nikada ne smijemo zaboraviti'

Druga godišnjica velike tragedije u kojoj je sedam osoba izgubilo svoj život u pomorskoj nesreći u Koločepskom kanalu obilježena je ovog četvrtka spuštanjem cvijeća i vijenaca u more u gruškoj luci, ali i dirljivim stihovima pjesama članova udruge 3D+UPIOU.

-Nije bilo lako organizirati prigodni program uz sjećanje na ovu obljetnicu, a pogotovo nakon toliko izgubljenih života, proplakanih suza. To je tragedija koja se nije mogla, nažalost, spriječiti. Ovo smo najviše napravili radi obitelji. Svi ljudi koji su došli danas bili su prijatelji ili obitelj. Najpotresnije mi je danas bilo vijdeti suze jedne majke dok je bacala cvijeće u more. Moja prijateljica je također poginula u ovoj nesreći. Imala je samo 23 godine, svi smo se mi poznavali. Dogodilo se, nećemo se s time nikada pomiriti, ali ne smije nikada ni biti zaboravljeno. Mnogi su već zaboravili, ali obiteljima i prijateljima ne prođe ni jedan dan da ne misle o tome, da svaki put kada pogledaju u more koje im je nekad bilo svetinja, da ga ne proklinju što  im je uzelo voljene – istaknula je predsjednica udruge 3D+UPIOU Marijana Kohn Dedović.

Svoje stihove ovom su prigodom pročitali Franka Fani Kohn i Mario Obuljen, a ispred Grada Dubrovnika ovom je danu sjećanja nazočio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Podsjetimo, prije točno dvije godine, 25. travnja 2017. godine u Koločepskom kanalu dogodila se velika pomorska nesreća u kojoj je život izgubilo pet osoba, a dvije se još vode kao nestale. Bila je riječ o sudaru broda Danče Lučke kapetanije s gumenjakom koji je sa Šipana prema Brsečinama prevozio devet osoba. Dvije osobe su preživjele. Pomorska nesreća dogodila se u večernjim satima, u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik plovio prema otoku Mljetu, gdje je bio angažiran u akciji hitnog medicinskog prijevoza pacijenta dr. Sandre Benković iz Goveđara, koji je doživio infarkt. Na poziciji nesreće te su večeri iz mora spašene dvije osobe s manjim tjelesnim ozljedama, Viktor Markota iz Rogotina te Velimir Šetka iz Kule Norinske. U nesreći su poginuli ugostitelj Alen Perišić, Jele Kobaš i sin joj Daniel, Marina Vuletić i Berislav Bandur, dok se Bojan Stoiljković i Tomislav Belak još vode kao nestali.

Pročitajte još

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović