Natrag
18.7.2018 14:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Dan sjećanja na poginule u prometu: ‘Ne možemo dopustiti da nestane sjećanje na njih’

20.11.2016 @ 15:46 Dulist.hr Grad
12;12

Podijelite:

Svjetski dan sjećanja na stradalnike u prometnim nesrećama danas je u organizaciji Udruge Sigurnost u prometu obilježen polaganjem svijeća i cvijeća ispod spomenika papi Ivanu Pavlu II. pokraj Crvke Sv. Križa.

– Svatko od nas sigurno ima nekog bivšeg školskog kolegu ili nekog drugog svog bližnjeg koji je nastradao u prometu. Iako su mnogi tako nestali, ne možemo dopustiti da nestane sjećanje na njih. Zato smo danas tu. Jednako tako, važno je da našu djecu od malena učimo kako se odgovorno ponašati u prometu – istaknuo je Denis Pavela iz Udruge Sigurnost u prometu.

Nazočnima su se obratili i izmolili molitve fr. Mihael Mario Tolj i glavni dubrovački imam Salkan er. Herić, a obojica su naglasili kako u prometu uglavnom pogibaju mladi. Zbog toga i ne čudi da su se svijeće i cvijeće položili upravo ispod spomenika papi Ivanu Pavlu II. (papi mladih i papi putniku).

Inače, kroz Svjetski dan sjećanja na žrtve u prometu nastoji se stvoriti globalnu kulturu pravilne upotrebe ceste i bolju sigurnost u prometu za sve sudionike. Kroz sjećanje na one prijatelje i rođake koji su stradali u prometu podiže se svjesnost svih sudionika na značaj odgovornog ponašanja u prometu na cestama. Kroz ovaj dan također nastoji se potaknuti vlade i nadležne institucije na bolje preventivne programe, ozbiljnu dubinsku analitiku i istraživanje uzroka nesreća, kao i donošenje efikasnih mjera za smanjenje rizika, kroz civilni, pravni ili medicinski ili socijalni sektor djelovanja i utjecaj na sigurnost cestovnog prometa.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana