DuList IN

FOTO Dan Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik

Ekonomska i trgovačka škola u Dubrovniku proslavila je svečano svoj dan, ovog utorka, u Kazalištu Marina Držića.

Učenici, profesori, osoblje, prijatelji, roditelji… Svi su se oni skupili kako bi popratili zanimljiv program kojeg su učenici uz pomoć svojih profesora-mentora sami osmislili. Bio je ovo dan i za prisjetiti se velikog dubrovačkog ekonomisa, Benedikta Kotruljevića, kojemu ove godine bilježimo šestotu godišnjicu rođenja.

Inače, vrijedi podsjetiti na povijest škole. Osnovana je 1913. godine. Ne zna se koliko je do sad učenika završilo školovanje u ovoj školi, no škola raspolaže podatkom kako je nakon stanke za vrijeme 2. svjetskog rata nastava opet počela u veljači 1945. godine. Te godine bilo je upisano 117 učenika.

Sa službenih stranica škole doznajemo još zanimljivosti:

Ekonomska škola u Dubrovniku mijenjala je vrlo često radni prostor. Do 1953./54. radila je u privatnoj zgradi u ulici Od puča. Školske godine 1954./55. preseljena je u popodnevnu smjenu zgrade Učiteljske škole na Gracu. Iduće školske godine ponovno je preseljena u zgradu Pomorske škole. Nakon pet godina podstanarstva, ponovno je 1960./61. preseljena u pomoćnu zgradu Druge osnovne škole u Lapadu. Zadnju selidbu doživjela je škola 1. prosinca 1966. Tada je preseljena u sadašnju školsku zgradu koja se nalazi na Putu Iva Vojnovića 14. Ni ta zgrada nije sagrađena za rad škole. Bila je to vojna zgrada, koja je adaptacijama prilagođena potrebama škole.

Pročitajte još

KAO U SRCU SEZONE Koga smo uhvatili u điru ‘krcatim’ gradom?

Zvonimir Pandža

DUBROVAČKA TRPEZA U nedjelju vas na Stradunu čekaju gastro poslastice

Dulist

‘MADE IN DUBROVNIK’ Mladi dubrovački znanstvenici na prvom ‘Maker Faireu’ u Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija