Grad

FOTO Damir Krstičević: Ako će HDZ doći na vlast zbog vlasti, dao Bog da nikad ne dođe na vlast!

FOTO Damir Krstičević: Ako će HDZ doći na vlast zbog vlasti, dao Bog da nikad ne dođe na vlast!

Umirovljeni general Damir Krstičević, prvi na listi Domoljubne koalicije u 10. izbornoj jedinici rekao je u srijedu u Dubrovniku kako je za nezavisne liste u Metkoviću i Omišu kriv HDZ koji se tada bavio sitnim interesima i sukobima, ali istaknuo kako je glas za te liste u ovom trenutku glas za slabu Vladu i nejasnu budućnost.

Krstičević je Dubrovniku obišao Muzej Domovinskog rata na Srđu nakon čega se susreo s dubrovačkim braniteljima.
– Nezavisne liste su se dogodile u Metkoviću i Omišu jer HDZ nije bio dobar. Nismo slušali, bavili smo se sitnim interesima i sukobima. Ja poštujem sve političke konkurente i vjerujem da oni žele dobro Hrvatskoj, ali mi moramo napraviti snažan zaokret i nemamo vremena za nikakve eksperimente. Zato je po meni glas za svaku od tih lista glas za nejasnu hrvatsku budućnost i slabu Vladu –  rekao je Krstičević te istaknuo kako je HDZ ‘s pravom dva puta izgubio izbore’.
– HDZ je dva puta s pravom izgubio izbore, a ja vjerujem da smo iz toga naučili. Ako će HDZ sutra doći na vlast radi vlasti, dao Bog da nikada ne dođe na vlast. Vlast je služenje i žrtva za svoj narod i svoju domovinu – rekao je Krstičević.
Na sastanku s braniteljima rekao je kako hrvatsko društvo mora pronaći način da integrira branitelje koji imaju puno znanja i koji se u ovoj državi moraju osjećati dostojanstveno. Naglasio je kako Hrvatskoj sada ne trebaju podjele nego jedinstvo kakvo je pokazano u Domovinskom ratu koji, ustvrdio je Krstičević, mora biti temelj hrvatske države.
Istaknuo je i kako građani RH moraju prestati živjeti na novcu koji je posuđen od budućih generacija.
– Nema prostora ni vremena za čekanje, moramo prestati živjeti od novaca koji su posuđeni od budućih generacija. Najvažniji strateški interes je radno mjesto, ključ našeg programa je gospodarstvo. Ljudi ostaju bez posla, danas se treba boriti, ali znanjem za radno mjesto, za zaposlenost, za bolji standard i budućnost djece – rekao je Krstičević.
Ustvrdio je kako je osim gospodarstva druga važna stvar sigurnost, te istaknuo kako je važeća Strategija nacionalne sigurnosti u potpunosti zastarjela.
– Važeća Strategija nacionalne sigurnosti datira iz 2002. godine. Sve se promijenilo otada – rekao je Krstičević te dodao kako hrvatska vojska danas dobro funkcionira u brojnim misijama, no kako ne postoji sustav kriznog upravljanja.
– Zašto vojska ne bi bila primjerice u Karlovcu kad su poplave, nego stoji u vojarni – zapitao se Krstičević.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist