Natrag
22.3.2019 23:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO “Član DPDS-a” Josipović na Soko kuli

18.5.2012 @ 15:22 Baldo Marunčić Aktualno
35;35

Podijelite:

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obišao je danas Soko kulu u Konavlima, koju obnavlja Društvo prijatelja dubrovačke starine.

Tom je prilikom predsjednik DPDS-a Denis Orlić predsjedniku Josipoviću uručio medalju DPDS-a, koje inače posjeduju samo članovi Malog vijeća.

– Sada ste član našeg Društva – kazao je Tajnik Društva Niko Kapetanić, koji je predsjedniku ukratko predstavio povijest utvrde te ga proveo po Soko kuli.

Inače, predsjednik Josipović posjetio je danas i Prevlaku, gdje je s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, načelnikom Općine Konavle Lukom Kordom i dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem razgovarao o budućim planovima i perspektivi razvitka te krajnje točke Hrvatske za koju se planira smještajni kapacitet od 1 800 kreveta i dvije marine s 200 vezova.
 

– Nijesam željan! – odgovorio je načelnik Općine Konavle Luka Korda na novinarsko pitanje zašto se nije pridružio predsjedniku Josipoviću u usponu na vrh Soko kule. Korda je sjeo u hladovinu i mirno dočekao predsjednikov silazak s tvrđave.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana