Crna kronika

FOTO Bugarin prevario marokanskog turista, ovaj ga idući dan prepoznao na Stradunu!

FOTO Bugarin prevario marokanskog turista, ovaj ga idući dan prepoznao na Stradunu!

Da je turističko središte poput Dubrovnika idealno za razne kradljivce, muljatore i prevarante dokazao je i slučaj koji se u četvrtak i petak dogodio na Stradunu.

Naime, 45-godišnji Bugarin u četvrtak navečer na Stradunu je ponudio 37-godišnjem Marokancu razmjenu 300 eura za iznos od 2400 kuna. Marokanac je na ponudu pristao, dao mu 300 eura, ali mu je Bugarin vratio tek 400 kuna, i time ga oštetio za 1880 kuna.

Vjerojatno ni prevareni Marokanac ni drski Bugarin nisu slutili da tu priči nije bio kraj. Njih dvojica igrom slučaja su se idućeg dana oko 15 sati u susreli u prolazu Stradunom kod Male braće. Marokanac je dohvatio Bugarina, optužujući ga za prijevaru. Tražio ga je da mu vrati puni iznos novca, i nije ga htio pustiti, a prolaznike je zamolio da zovu Policiju. Bugarin je pokušao pobjeći, ali mu to nije pošlo za rukom.

Naš sugrađanin, koji nam je poslao fotografije događaja, ističe kako je Marokanac Bugarinu vikao kako mu je uništio odmor, a supruga mu se razbolila. U međuvremenu oko njih se skupilo dosta ljudi, a dva prolaznika su zadržala drskog prevaranta.

Ubrzo je stigla i Policija te privela Bugarina, koji je nakon provedene kriminalističke istrage vratio novac Marokancu.
– Obzirom da se radi o kaznenom djelu prijevare za koje se kazneni postupak pokreće po privatnoj tužbi, oštećeni je upoznat je s podacima o počinitelju – javili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Foto: Čitatelj

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist