DuList IN

FOTO Buco&Srđan 40 godišta poslije

Koncertom punim emocija, prisjećanja na neke stare ljubavi, noćne đireve i Dubrovnik kakav je bio prije puno godišta proslavili su Buco i Srđan svojih 40 godina rada.

Taraca tvrđave Revelin bila je popunjena do zadnjeg mjesta, prodano je 600 karata, a oni koji su imali sreće tu večer uživali su na koncertu i na nogama, jer su sve karte bile rasprodane.

Legendarni duo svoj gotovo dvosatni koncert započeo je pjesmom Zelenci, a nastavili sa Zrikavcima, Margareta, Cvijeta, Elegrija… Voditeljice su bile Ana Brbora Hum, radijska voditeljica i njihova prijateljica koja se prisjetila tih dana kad su Buco i Srđan počeli pjevati te glumica Jelena Perčin.

Bucu i Srđanu pridružili su se na bini grupa Sigma, te Klapa Maestral, a pred mikrofon s gitarom u ruci sjeo je i Bucov sin Josip (Đosi) koji je u pratnji Điva Brčića otpjevao Besane noći.   
– Nisam od puno riječi i ponovit ću ono što sam rekao na našem obljetničkom koncertu prije deset godina. Puno vam hvala jer Buco i Srđan bez vas ne bi bili ništa. Pjevali bi sami sebi u sobi – tim se riječima obratio publici Buco.

Kultni dubrovački duo otpjevao je i slavnu pjesmu 'The Boxer' Paula Simona, ali i Lulu starog kapetana da bi nakon bisa uslijedila pjesmu "Kad se nasmiješ" koju je Buco posvetio svojoj unuci Mari.

Uz brojne Dubrovčane, slavljenički koncert u publici je pratio i Srđanov brat Davor Gjivoje kojemu je posvećena pjesma Moj brate za koju je glazbu i tekst napisao Buco Pende. Zanimljivo je kako je u Dubrovnik na koncert stigla i Tihana Harapin Zelepugin. Njen suprug Saša Zelepugin, poznati TV voditelj, nakon što ih je '72. poslušao u Gradu dao im je priliku da otpjevaju par hitova na televiziji. Tada su Buco i Srđan imali svoj prvi televizijski nacionalni show.

Koncert je imao i humanitarni karakter, a sredstva su namjenjena Udruzi Veliko srce malom srcu.

 

Pročitajte još

DAN IZ SNOVA Vjenčanja u Adriaticu postala su još ljepša!

Dulist

The New York Times uvrstio Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane

Dulist

GUBITAK ENE JOŠ BOLI Lijepa Pelješka danas bi slavila 60. rođendan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija