Natrag
18.2.2019 19:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Buco&Srđan 40 godišta poslije

1.9.2012 @ 1:11 Andrea Falkoni Račić dulist IN
29;29

Podijelite:

Koncertom punim emocija, prisjećanja na neke stare ljubavi, noćne đireve i Dubrovnik kakav je bio prije puno godišta proslavili su Buco i Srđan svojih 40 godina rada.

Taraca tvrđave Revelin bila je popunjena do zadnjeg mjesta, prodano je 600 karata, a oni koji su imali sreće tu večer uživali su na koncertu i na nogama, jer su sve karte bile rasprodane.

Legendarni duo svoj gotovo dvosatni koncert započeo je pjesmom Zelenci, a nastavili sa Zrikavcima, Margareta, Cvijeta, Elegrija… Voditeljice su bile Ana Brbora Hum, radijska voditeljica i njihova prijateljica koja se prisjetila tih dana kad su Buco i Srđan počeli pjevati te glumica Jelena Perčin.

Bucu i Srđanu pridružili su se na bini grupa Sigma, te Klapa Maestral, a pred mikrofon s gitarom u ruci sjeo je i Bucov sin Josip (Đosi) koji je u pratnji Điva Brčića otpjevao Besane noći.   
– Nisam od puno riječi i ponovit ću ono što sam rekao na našem obljetničkom koncertu prije deset godina. Puno vam hvala jer Buco i Srđan bez vas ne bi bili ništa. Pjevali bi sami sebi u sobi – tim se riječima obratio publici Buco.

Kultni dubrovački duo otpjevao je i slavnu pjesmu 'The Boxer' Paula Simona, ali i Lulu starog kapetana da bi nakon bisa uslijedila pjesmu "Kad se nasmiješ" koju je Buco posvetio svojoj unuci Mari.

Uz brojne Dubrovčane, slavljenički koncert u publici je pratio i Srđanov brat Davor Gjivoje kojemu je posvećena pjesma Moj brate za koju je glazbu i tekst napisao Buco Pende. Zanimljivo je kako je u Dubrovnik na koncert stigla i Tihana Harapin Zelepugin. Njen suprug Saša Zelepugin, poznati TV voditelj, nakon što ih je '72. poslušao u Gradu dao im je priliku da otpjevaju par hitova na televiziji. Tada su Buco i Srđan imali svoj prvi televizijski nacionalni show.

Koncert je imao i humanitarni karakter, a sredstva su namjenjena Udruzi Veliko srce malom srcu.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana