DuList IN

FOTO Bryan Ferry: Ispunio sam davnu želju

FOTO Bryan Ferry: Ispunio sam davnu želju

– Divno je biti ovdje u ovom prelijepom gradu. Sinoć sam se osvrtao oko sebe i zaista je fantastično. Sretan sam što sam u Dubrovniku, jer je ovo jedno od mjesta koje sam oduvijek htio posjetiti. Ovime sam ispunio davnu želju – bio je kratak Bryan Ferry na konferenciji za medije u Excelsioru pred sutrašnji koncert u čast 100 godina hotela. 

No, odgovorio je i na nekoliko novinarskih upita.
– Sutra nas čeka veliki mix materijala koje sam kroz godine snimio, iz različitih era mog stvaralaštva, dakle od Roxy Music, pa sve do recentnih stvari koje sam radio prošle godine – naglašava Ferry, te dodaje kako će zvuk biti različit od pjesme do pjesme zbog mnoštva instrumenata koje će se naći na pozornici, za koju također ima samo riječi hvale.
– lzgleda predivno. Stvarno je sjajna, evo sad je rade, a valjda će se završiti do sutra – istaknuo je Ferry.

Bryan Ferry je u Dubrovniku proslavio i svoj rođendan, sa svojim sinovima, pa tako smatra kako je u Dubrovniku – na odmoru, a nada se kako će se u Dubrovnik ponovo vraćati.
Prije pjevača, okupljenima su se obratili i Camilo Soza, predsjednik uprave Jadranskih luksuznih hotela, gradonačelnik Andro Vlahušić, te partneri projekta.

 -Želimo našim ljudima pokloniti zaista poseban dar, za našu stotu godišnjicu – istaknuo je Soza, te dodao:
-Ponosni smo što će se koncert dogoditi upravo na prekrasnom Stradunu. A hotel Excelsior je ime koje stoji, baš kao i Dubrovnik, za tradiciju i kulturu, što želimo očuvati i sačuvati. Nadamo se kako će i idućih sto godina za Excelsior značiti razvoj, zajedno s Gradom. Želja nam je i dalje raditi ovakve događaje. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog koncerta. Čast je biti ovdje i ugostiti upravo ovakvog umjetnika kakav je Bryan Ferry i njegov orkestar – naglasio je Soza.

– U ime Grada Dubrovnika i svoje ime, želim čestitati na stotom rođendanu hotela Excelsior. Ono što odlikuje ovaj hotel, kroz godine, jesu ljudi, koji su stoljeće činili izvrsnost. Kao što je Dubrovnik jedan biser Mediterana, tako je i Excelsior biser hotelijerstva kroz sto godina, a ljudi koji sad čine hotel i rade u njemu čine taj visoki standard. Zahvaljujem se na Bryanu Ferryju i njegovom orkestru, te vama što ste nam ga omogućili, a nadam se kako ćemo sutra imati zaista prekrasan koncert na Stradunu – naglasio je gradonačelnik Vlahušić na konferenciji.

Osim njih, na konferenciji su svoje čestitke i lijepe riječi o koncertu iznijeli i partneri projekta, koji su izrazili zadovoljstvo u sudjelovanju na ovom, svakako jedinstvenom događaju u Dubrovniku.

Koncert Bryana Ferryja, potom i nastup DJ-a Sandrea Kleinenberga, pod organizacijom Jadranskih luksuznih hotela počinje sutra u 21.30 sati i poklon je građanima Dubrovnika i svim gostima, povodom stote godišnjice.
A što reći o Bryanu Ferryju? Neponovljiv još iz doba Roxy Music, poznate art-rock skupine koja je sedamdesetih i lomila srca i mrdala bokove, a s kojima je snimio čak osam studijskih albuma. Tada, Ferry započinje solo karijeru, eksperimentirajući s raznim glazbenim žanrovima.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist