Natrag
22.2.2019 01:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Bridž turnir u čast gosparu Jerku

17.3.2013 @ 11:42 Mia Njavro Zanimljivosti
37;37

Podijelite:

Bridž turnir povodom stotog rođendana najstarijeg hrvatskog aktivnog igrača Jerka Kovača održao se jučer u hotelu Neptun.

Slavljenik Jerko dobio je tako i svoj „Jubilarni Bridž turnir“, s kojeg su izišla pobjednička imena Stanislav Mandurić i Leo Polić na prvom mjestu, Ivan Mosettig i Nives Cimera na drugom mjestu, te Tomislav Macai i Frano Mozara na trećem mjestu.

No, i gospodin Jerko dobio je svoj, posebni pehar, s porukom „A sa 100 ljeta još smo mlađi“. Osim pehara, gospar Jerko je dobio i brojne poklone za svoj okrugli rođendan od prijatelja bridžista sa svih strana svijeta koji su se posebno za ovu prigodu okupili u Dubrovniku, pa su tako znakovi pažnje i dobre želje stigli iz Francuske, Velike Britanije, Amerike, te drugih dijelova Hrvatske.

-Neka vas još dugo prati dobro zdravlje, pažnja i ljubav Vaših bližnjih –  poželjeli su gosparu Jerku članovi Bridž kluba Astarea Mlini.

Svi prisutni poželjeli su gosparu Jerku sličnu stvar, uz pokoju šalu vezanu za godine, s obzirom da je aktivni igrač bridža preko pedeset godina.
 

Kako se igra bridž?
Bridž je igra dva para sa špilom od 52 karte podijeljene među četvoricom igrača. Igrači licitiraju šifriranim jezikom opisujući karte koje su im podijeljene i nakon toga igraju izlicitirani kontrakt. Najčešće jedna boja je odabrana kao adut. Glavni oblik turnirske igre je duplicirani bridž koji daje svakom igraču jednake karte i jednake uvjete igre. Bridž je zabava i igra, ali hrvatski bridž savez računa i na borbenost kao razlog za igru. Osvajaju se masterpoeni nakon pobjeda na turnirima i obračunavaju se za Hrvatsku rang listu. Igrači pokušavaju osvojiti kategorije, od najmanje Tref kategorije do velemajstora. Od šezdesetak dubrovačkih igrača najviša osvojena kategorija je herc. Za pik treba osvojiti jedno od prva tri mjesta na nekom od državnih prvenstava.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana