Sport

FOTO/ATLETSKI STADION LAPAD Mali trkači, za nas ste svi najbolji!

Utrka pod nazivom ‘Dubrovčani za stazu’ u organizaciji Atletskog kluba Dubrovnik i Sportsko-atletskog kluba FIT održala se u nedjelju na atletskom stadionu Lapad.

Drugi dan utrka, nakon petoboja atletičara AK Dubrovnik na oblačnu subotu, obilježilo je sunce i entuzijazam najmlađih sudionika.

U kategoriji dječaka na 100 metara slavili su Emil Jones na prvom, Matej Mojaš na drugom i Lovro Ljubimir na trećem, dok je na 200 metara prvi bio Marko Radivojević, drugi Marko Barač, a treći Orsat Kralj. U kategoriji djevojčica na 100 metara na postolju su bile Andrea Slade na prvom, Mia Vranješ na drugom, i Nina Radivojević na trećem mjestu, a na 200 metara najbrža je bila Tina Kakarigji, dok je druga bila Mirna Lulić, a treća Tara Šimunović.

– Cilj utrke je da se djeca zabave i sudjeluju u atletskom događanju na našoj stazi, ali naravno i da njihovi roditelji, ostali građani i sportaši ovog grada vide u kakvim uvjetima živi i djeluje dubrovačka atletika – izjavila je Ana Perović Alamat, predsjednica AK Dubrovnik. Perović se i zahvalila svim sudionicima i podsjetila da je najvažnije zabaviti se na utrci.

Dječjim utrkama uslijedila je utrka od 3 kilometra dionicom Lapadske obale, a među sudionicima je bio i predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač.

– Cijeli život sam u sportu, znam što to znači, i to me oblikovalo i daje mi fokus i disciplinu kroz rad i svakodnevnu borbu – poručio je Barač, a naglasio je i kako će kroz gradsko vijeće težiti poboljšanju sportskih uvjeta u Dubrovniku.

Đivo Glanz

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO Odlučujuća utakmica za Barakude

Dulist

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Najuspješniji predstavnik Jugaša je Vlaho Nenadić

Dulist

LUKOVICA JE USPJELA Imamo baru, spremni smo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija