Sport

FOTO/ATLETSKI STADION LAPAD Mali trkači, za nas ste svi najbolji!

FOTO/ATLETSKI STADION LAPAD Mali trkači, za nas ste svi najbolji!

Utrka pod nazivom ‘Dubrovčani za stazu’ u organizaciji Atletskog kluba Dubrovnik i Sportsko-atletskog kluba FIT održala se u nedjelju na atletskom stadionu Lapad.

Drugi dan utrka, nakon petoboja atletičara AK Dubrovnik na oblačnu subotu, obilježilo je sunce i entuzijazam najmlađih sudionika.

U kategoriji dječaka na 100 metara slavili su Emil Jones na prvom, Matej Mojaš na drugom i Lovro Ljubimir na trećem, dok je na 200 metara prvi bio Marko Radivojević, drugi Marko Barač, a treći Orsat Kralj. U kategoriji djevojčica na 100 metara na postolju su bile Andrea Slade na prvom, Mia Vranješ na drugom, i Nina Radivojević na trećem mjestu, a na 200 metara najbrža je bila Tina Kakarigji, dok je druga bila Mirna Lulić, a treća Tara Šimunović.

– Cilj utrke je da se djeca zabave i sudjeluju u atletskom događanju na našoj stazi, ali naravno i da njihovi roditelji, ostali građani i sportaši ovog grada vide u kakvim uvjetima živi i djeluje dubrovačka atletika – izjavila je Ana Perović Alamat, predsjednica AK Dubrovnik. Perović se i zahvalila svim sudionicima i podsjetila da je najvažnije zabaviti se na utrci.

Dječjim utrkama uslijedila je utrka od 3 kilometra dionicom Lapadske obale, a među sudionicima je bio i predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač.

– Cijeli život sam u sportu, znam što to znači, i to me oblikovalo i daje mi fokus i disciplinu kroz rad i svakodnevnu borbu – poručio je Barač, a naglasio je i kako će kroz gradsko vijeće težiti poboljšanju sportskih uvjeta u Dubrovniku.

Đivo Glanz

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist