Kultura

FOTO/ART RADIONICA LAZARETI Započeo prvi dan Festivala Perforacije

FOTO/ART RADIONICA LAZARETI Započeo prvi dan Festivala Perforacije

U Art radionici Lazareti u ponedjeljak je započeo prvi dan festivala Perforacije.

Festival je počeo Sajmom knjiga nezavisnih izdavača, ali i raspravom na temu: ‘Istraživanje o odnosu lokalne i područne (regionalne) samouprave i organizacija nezavisne kulture s područja izvedbenih umjetnosti’.

Podsjetimo, danas, u utorak, očekuje nas premijerno predstavljanje novog rada plesne umjetnice Ane Kreitmeyer: ‘Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa’. Nastao je u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić; a bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta, te načinima (samo)organizacije koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja, odustajanja i otpora.

Ana Kreitmeyer je plesna umjetnica, izvođačica i autorica. Njezin interes za tijelo vidljiv je kroz različite prakse, od izvođačke do koreografske, od pedagoške do društvene. Od 2003. djeluje kroz kolektiv BADco. – najviše izvođački, ponekad koautorski i koreografski, ostvarujući niz predstava i drugih radova, performansa, simpozija, prezentacija, instalacija, predavanja, radionica. Autorica je predstava “Tamo vani i ovdje unutra”, “Prema Početku”,”Zastoji”,” KontAkt 1”,” Pijane šume” i kratke koreografije “Možda jednom”. Angažirana je u polju javnog djelovanja plesne scene u Zagrebu, dugi niz godina djeluje kroz upravna tijela strukovne udruge UPUH (Udruga plesnih umjetnika Hrvatske), a trenutno je u funkciji predsjednice udruge. Dio je inicijative “Autonomija plesu!”. Certificirana je voditeljica ContaKids metode. Paralelno s radom u polju plesne umjetnosti stječe akademsko obrazovanje završenim Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu.

Festival Perforacije ove se godine održava po 10. put diljem Hrvatske od 11. lipnja od 13. kolovoza 2018. i to u 7 gradova – jer se i u ovim trenucima krize za kulturu trudimo decentralizirati kulturnu scenu i podržati nezavisne umjetnike.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist