DuList IN

FOTO Ana dovela ljeto u Grad

Koncertom u samo svitanje, Ana Rucner primamila je ljeto u Dubrovnik, uz mnogobrojnu publiku, otvorila je svoj festival 'Ana u Gradu', u kojem će se kroz nekoliko dana naći dosta zanimljivog sadržaja, a sve humanitarnog karaktera.

U pratnji klaviristice Andrijane Sesar, Ana je probudila Dubrovnik i s prvim zrakama sunca označila početak kalendarskog ljeta, iako je temperaturno ono već 'odavno' s nama. A s time se dodatno uskladila upravo činjenica kako je danas i – Svjetski dan glazbe!

Pri samom kraju koncerta Ana je podijelila poeziju s publikom koju je posebno napisala za ovu prigodu.
„…Dok bude sunca
Dok bude ljepote ovoga kamenog križa
Ovoga uzvišenoga vrhunca
Mi smo vječiti Ljubavnici
Kao i Grad što okrenut suncu
Oduvijek vjerno ljubi se s morem.“

Ovaj poklon koncert premijerno je izveden prošlu godinu, a veliki odaziv i oduševljenje publike, kao i pozitivne kritike dale su utemeljiteljici festivala Ani Rucner više nego dobar razlog da ovaj 'Pozdrav ljetu' postane zaštitni znak njenog Festivala Ana u Gradu.    

Nakon polusatnog koncerta meditacijske klasične glazbe, posjetitelji su uživali u ranom doručku i buđenju prvog ljetnog dana s predivnim pogledom na Dubrovnik.

U našoj ranojutarnjoj galeriji pogledajte tko je jutarnju kavu zamijenio – glazbom…

Pročitajte još

Završeno trodnevno jazz slavlje u Lazaretima

Dulist

Dubrovački zimski festival predstavljen u Zagrebu i Ljubljani

Dulist

PUTOPIS MIE HUDOLETNJAK Ovo je prelijepa zemlja, ali dosadi skandinavska depresija

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija