Natrag
24.4.2018 22:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: “A đe je Andro?”

10.7.2012 @ 7:24 Andrea Falkoni Račić Kultura
32;32

Podijelite:

Ni ove godine Dubrovčani nisu propustili generalnu probu svečane ceremonije otvaranja 63. Dubrovačkih ljetnih igara. Njen početak očekivao se s nestrpljenjem.

– Puštaj, ajde, evo nas. Idemo na gemišt – vikala je publika u ponoća manje 5. Preskakala se i ograda, a u ponoća i 5 krenuo je stampedo na tribine. Nakon čekanja da se glumci presvuku, krenula je generalna proba.

– Idemo bez himne i govora gradonačelnika – rekao je redatelj ovogodišnje ceremonije otvaranja Joško Juvančić. Preskakanje govora gradonačelnika publika je pozdravila ovacijama, ali ne i preskakanje himne:

– Lopovi, lopovi – dobačeno je s tribina, pa je sama publika izvela himnu uz glazbenu pratnju orkestra koji ju je podržao. Osim što su pale šale na račun glumaca, redatelja i ostalih sudionika svečane ceremonije otvaranja, očekivano je s tribina poslano i nekoliko poruka aktualnoj gradskoj vlasti.

– Što je reko Niko? – pitali su se Dubrovčani s tribina.
-A đe je Andro? – dobacio je drugi gledatelj.
– A Holy – dodao je treći.

I dok je Vedran Benić upoznavao puk s ovogodišnjim premijernim i repriznim izvedbama dramskih predstava, u trenutku kada je glumac Ivica Barišić na scenu uveo jarca publika je dobacila:
– Pero vodi Andra, Pero vodi Andra.

Himnu slobodi i podizanje zastave na Orladov stup bili su pravi trenutak za poslati nekoliko poruku. Podignut je transparent protiv HE Ombla, ali su Dubrovčani poslali sa sinoćnje generalne probe još jednu znakovitu poruku: „Srđ je Grad, Grad je Srđ, SOS za Dubrovnik“.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana