Natrag
19.3.2019 09:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/’A BILO JE STRAŠNO DANAS’ Evo što su nam rekli mještani iz Mokala i Stankovića

25.9.2018 @ 21:49 Dulist Aktualno / Crna kronika
48;48

Podijelite:

Velika borba s vatrenom stihijom vodi se cijeli dan u Orebiću, a prema svim informacijama ovo će biti teška noć za mještane, vatrogasce…

Foto: Zvonimir Pandža

‘A bilo je strašno danas’, rekla je obitelj Ujević iz mjesta Mokala za DuList. U to smo se i mi uvjerili posjetivši požarište. Požar je izbio u jutarnjim satima pokraj Radošića. Ujevići su, manje više, bili spremni.

– Zove me sin jutros, kaže uzmi mi Garda, psa, jer neću moć proć autom. Počelo je iznad ceste, ma je prebacilo! – priča ćaća Eduard i dodaje: ‘U Stankovićima do je gorilo, četiri kuće. Prskali smo, a imamo srećom i hidrant’.

‘Ma da nema oca ne bi bilo ni hidranta, vode ima za cijelo selo. Snašli smo se’, govori nam njegov sin. Kuće u selu su spašene. A vatrogasci su, dodaju nam mještani, već i prije čistili. Šume su, nažalost, pustili…

No, jedna od kuća koja je teže stradala ovog utorka je ona obitelju Duvnjak u Stankovićima, a vlasnik je ogorčen i očajan, istaknuo je za DuList.

– Nitko nije stradao, srećom, ali niša se nije gasilo, samo se prošlo ovuda. Kuća je gorjela pola sata i tek je onda stigla pomoć. A mi smo čuvali kuću. Tragedija! Nema ni struje niti ičega sada – rekao nam je gospodin Duvnjak iz Stankovića čija kuća je teško stradala u vatrenoj stihiji koja i dalje hara.

Više pogledajte u videu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana