Aktualno

FODOR’S TRAVEL Hrvatski nacionalni parkovi među destinacijama koje se moraju posjetiti u 2019.

FODOR'S TRAVEL Hrvatski nacionalni parkovi među destinacijama koje se moraju posjetiti u 2019.

Jedna od vodećih svjetskih izdavačkih kuća za turističke vodiče i druge informativne publikacije o putovanjima, američki Fodor’s Travel, i ove je godine objavio svoju popularnu ‘Fodor’s Go List’, odnosno popis destinacija koje se moraju posjetiti u 2019. godini, a na ovom prestižnom popisu našli su se i hrvatski nacionalni parkovi. Među njima je naravno i Nacionalni park Mljet.

-Uvrštenje hrvatskih nacionalnih parkova na ovu prestižnu listu dodatna je potvrda iznimnog prirodnog bogatstva naše zemlje koja je upravo u ovom segmentu itekako prepoznata u svjetskim okvirima. Naša očuvana i netaknuta priroda privlači velik broj turista te sam siguran kako će Hrvatska, nakon objave ovog popisa, na svjetskoj turističkoj karti zauzeti još čvršću poziciju, a posebice među onim ljubiteljima putovanja koji preferiraju obilazak jedinstvenih prirodnih lokaliteta – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U objavi se navodi kako Hrvatska, osim već dobro poznatog kristalnog mora na obali, u svojoj unutrašnjosti također nudi jednako kvalitetno očuvanu prirodu s brojnim rijekama, jezerima i slapovima, koji su raspoređeni u osam prekrasnih nacionalnih parkova.

Urednici Fodorsa svake godine objavljuju listu destinacija koje preporučuju svojim brojnim čitateljima i pratiteljima.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist