Županija

FINANCIRANI IZ EU Glasajte za DUNEA-ine uspješne lokalne projekte!

FINANCIRANI IZ EU Glasajte za DUNEA-ine uspješne lokalne projekte!

Projekti Regionalne razvojna agencija DUNEA-e ‘Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja WELL-O-LIVE’ i ‘Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze – HIKING EUROPE’ sudjeluju u Izboru za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2016.-2017., a u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

Projektom WELL-O-LIVE se potaknulo male i srednje poduzetnike na osmišljavanje i promociju njihovih proizvoda i usluga temeljenih na maslinovom ulju. Kao pilot projekt uključen je otok Korčula, a ‘Korčulansko uje’, trudom Udruge maslinara, bilo je prvo maslinovo ulje u Hrvatskoj koje je dobilo EU oznaku zaštite izvornosti.

Projektom HIKING EUROPE promovirane su 2 pješačke rute – Napoleonov put u Općini Ston i pješačke staze otoka Mljeta pod zajedničkim nazivom ‘Putevima Napoleona i Odiseja’. Uspostavom turističkih proizvoda u kojima se, kroz pješačenje, upoznaje lokalnu tradiciju, baštinu, kulturu i gastronomiju namjera je bila potaknuti produljenje sezone uz održivi turizam i uključenje lokalne zajednice.

Ukoliko želite glasati za neke od projekata, možete to učiniti na službenim stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Glasati je moguće samo jednom, a da bi bilo prihvaćeno, potrebno je odabrati ukupno tri projekta koje smatrate posebno uspješnima.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist