Aktualno

Financijski slom udruge kuhara

Udruga kuhara krajnjeg juga Hrvatske čini se pred financijskim je slomom.

O svojoj situaciji obavijestili su medije, a njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

''Udruga kuhara DNŽ-e koja nakon deset godina postojanja izaziva sve veću pozornost na hrvatskoj kulinarskoj sceni, silom prilika bliži se, zbog nedostatka sredstava, svojemu neminovnome kraju, gašenju i nestajanju sa Gastro karte Lijepe Naše.

Umjesto da slavimo jubilej, da se sjetimo svih teških ali odličjima obilježenih putova, prezentacije dubrovačke kuhinje doma i u svim većim Europskim centrima, ( gđa .Marijana Škero i g. Božo Katušić) zatim g. Božo Lučić u akciji Hrvatske turističke zajednice Čovjek – ključ uspjeha u turizmu 2010, god. dobiva Nagradu kao najbolji kuhar Hrvatske, a za svoj nemjerljiv doprinos u razvoju kulinarstva u Hrvatskoj dodijeljena mu je lenta i titula Akademika hrvatske kulinarske Akademije, kolega kuhar Vedran Perić iz Ploča je nositelj brojnih medalja i priznanja u struci,Tomislav Čičak također se okitio odličjima, a u povodu proslave desete obljetnice Hrvatskog kuharskog saveza, 19.travnja ove godine u Vinkovcima nagrađeni su za predstavljanje naše tradicijske kuhinje u inozemstvu, kolege Marijana Škero i Božo Katušić Velikom medaljom za posebne zasluge, a g. Božo Lučić Nagradom za životno djelo na promociji, prikupljanju i očuvanju Dubrovačke i hrvatske tradicijske kuhinje i davno zaboravljenih jela.

Sve smo to „odradili“ pored svakodnevnih obveza, a dalo bi se još toga nabrojati kada bi išli kronološkim redom. A sada moramo nažalost stati i pomiriti se sa sudbinom da se dalje ne može zbog nedostatka minimuma sredstava za rad, Ova Udruga je do danas donijela brojna priznanja i medalje sa raznih natjecanja, imamo i najmlađu reprezentativku u kuharstvu, kolegicu Stelu Metković iz Molunta. Svemu jednom dođe kraj, pa i nam iz Udruge kuhara DNŽ-e, Žalosno, ali istinito! Hvala svima koji su nas godinama materijalno podržavali i podupirali naš rad!''
 

Pročitajte još

ODAZIV DO 11.30 U Dubrovniku na birališta izašlo tek 8,6 posto birača

Dulist

KONCERT Župa sv. Spasa slavi 250 godina svoga postojanja

Dulist

Branitelji HRM-a obilježili godišnjicu deblokade Elafita

Dulist