Natrag
20.4.2018 22:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

FINALE SVJETSKE LIGE Među ‘Barakudama’ šest Jugaša

19.6.2017 @ 19:56 Dulist Sport

Podijelite:

Šest Jugaša našlo se na završnom popisu trinaest reprezentativaca koje je izbornik Ivica Tucak poveo na finalni turnir FINA Svjetske lige u Rusiji.

U grad Ruzu otputovali su Marko Bijač, Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković, Loren Fatović i Xavi Garcia. Uz njih su u sastavu još i rezervni vratar Ivan Marcelić te Antonio Petković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Ivan Krapić i Anđelo Šetka.

-S finalom Svjetske lige završit ćemo prvu etapu priprema za ono što je najvažnije ove godine, Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Naglasak odrađenih američkih priprema bile su fizička sprema i regeneracija igrača. U Rusiju odlazimo sa željom da pokušamo otići što je moguće dalje i da svaku utakmicu pokušamo pobijediti. Kroz te utakmice dobiti ćemo jednu jasniju sliku cjelokupnog rada u proteklom razdoblju, te ono što nam još valja korigirati. Dobro je to što ćemo u grupi Svjetske lige imati dva protivnika iz Budimpešte, Rusiju i Japan – rekao je izbornik Ivica Tucak.

-Iza nas je 10 dana dobrog rada, zajedništva i izvrsne atmosfere u Americi koju je poremetila Sandrova ozljeda. Njemu je najteže što neće biti s nama i to se na njemu vidi. On je zaista kapetan momčadi i duša naše ekipe, naš ponajbolji igrač. To će sigurno ostaviti traga, no ispred nas je natjecanje na koje moramo ići, ne obazirući se na stvari koje remete ekipu. Vaterpolo je momčadski sport i mi moramo pokušati biti svi kao jedan i nadoknaditi taj gubitak – rekao je Anđelo Šetka, reprezentativac.

I izbornik Tucak prokomentirao je nesretnu ozljedu i nedostatak Sandra Sukna, ponajboljeg igrača momčadi:
-Već dugo nisam vidio igrača koji se u subotu nakon pregleda kod doktora u hotel vratio sa suzama, eto koliko mu je to teško palo, što neće biti dio reprezentacije i što sada neće biti s nama. To je pravi znak privrženosti nacionalnoj vrsti, hrvatskoj kapici i ovoj sjajnoj grupi mladića – rekao je izbornik.

Andro Bušlje, kapetan reprezentacije nadovezao se rekavši: -Danas putujemo na finale Svjetske lige i već sutra nas očekuje prva utakmica. Neće biti lako, ali svjesni smo kvalitete koju imamo i koje rezultate imamo iza nas. Očekujemo da ćemo tako i nastaviti, prvo kroz Svjetsku ligu a potom naravno, da ćemo najbolji biti u Budimpešti na onome što je najvažnije, Svjetsko prvenstvo.

Sutra reprezentaciju u 16.20 sati po hrvatskom vremenu očekuje prva utakmica s Japanom, prekosutra s Rusijom i treći dan s Australijom.

-Već sutra nas čeka jedna izuzetno teška utakmica sa reprezentacijom koja je, usuditi ću se reći pokazala najveći napredak, reprezentacijom Japana. Imamo snimke njihovih utakmica i radi se o protivniku koji izaziva maksimalan respekt, te plivački nevjerovatno spremnoj momčadi. S bilo kakvim lošim pristupom i danom, može se uči u velike probleme. Podsjetit ću da je to reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama protiv Grka izgubila u posljednjoj sekundi, te reprezentacija koja je Srbiju vodila 6:2 – rekao je Tucak.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana