Sport

FINALE PENALA Totalni promašaj osvojio Dubrovnik kup

FINALE PENALA Totalni promašaj osvojio Dubrovnik kup

Nemam riječi, što reći? Dali smo maksimum, imali smo svoju priliku, iskoristili smo ju i to je to – rekao je kapetan ekipe Totalni promašaj Milan Mikulić samo par trenutaka nakon što su u četvrtak slavili nad Konobom Maestral Ston u ovogodišnjem finalu malonogometnog turnira ‘Dubrovnik kup 2019’ u Gružu.

Finale je, kao i polufinale, završilo penalima. Nakon utakmice bez pogodaka, Totalni promašaj nije bio dosljedan svom imenu pa su slavili rezultatom 3:1.

Mikulić uspjeh na turniru pripisuje timskom zajedništvu, ali i obrambenoj igri.

– Tajna uspjeha je momčadski sport. Svak gine za svakoga, jedan za drugog ginemo na terenu, onaj tko uđe na teren koristi svoju priliku, a momčadski sport je bit svega. Ovako sve ekipe igraju, bitna je obrana, davno smo to rekli. Ekipa koja igra dobru obranu osvaja turnir. Tako je bilo dosad i tako će ostati – priznaje.

Tribine su u četvrtak bile pune, a prostora je nedostajalo i van njih. Predsjednik Udruge za šport i rekreaciju Dubrovnik kup, koja je i organizirala turnir, Ante Batina zahvalio se na entuzijazmu građana i velikom interesu za turnir, a par riječi je rekao i gradonačelnik Mato Franković.

– Turnir je bio izvrstan, ali činjenica je da je organizacija uistinu na nivou. Ovo je najveći ovakav turnir na dubrovačkom području, vidimo da je posjećeno, a istovremeno mi je drago jer smo uložili značajna sredstva u uređenje terena i danas se pokazalo i svih ovih dana da je to bilo u potpunosti opravdano – istaknuo je.

Prije početka utakmice odala se počast poginulom vatrogascu Ivanu Galekoviću iz JVP Velika Gorica, kao i poginulom hrvatskom vojniku Josipu Briški u Afganistanu.

Treće mjesto pripalo je Fast food Rivi Slano koji su svladali Caffe bar Puls rezultatom 1:0 na utakmici koja je prethodila finalu. Prvim mjestom Totalni promašaj osvojio je 30 tisuća kuna, dok je nagrada za drugo mjesto iznosila 10, za treće pet, i za četvrto mjesto dvije tisuće kuna.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist