Sport

FINAL FOUR REGIONALNE LIGE ‘Ovo je najbolji turnir u zadnjih 10 godina’

FINAL FOUR REGIONALNE LIGE 'Ovo je najbolji turnir u zadnjih 10 godina'

Vaterpolo klub Jug CO održao je konferenciju za novinare povodom odigravanja završnog turnira Regionalne vaterpolo lige koji je na rasporedu 19. i 20. travnja u Zagrebu.

-Dva polufinalna para su splitski Jadran i Mladost i drugi par koji nas više zanima je Jug protiv Jadrana iz Herceg Novog. Prvu utakmicu igramo sutra i nadam se da ćemo nakon prošlog poraza pokazati bolju igru, ući u finale i obraniti naslov. Što se tiče zdravstvenih pitanja, kompletni smo i u punom sastavu – poručio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

-Ovog puta u Final Fouru imamo četiri europske ekipe. Herceg Novi je izgubio finale Euro kupa, ali znamo kako igraju i znamo kako će to biti teška utakmica. Ovo je možda najbolji turnir zadnjih 10 godina. Sve četiri ekipe koje se bore za naslov su visoke kvalitete. No, mi se moramo fokusirati na prvu utakmicu i ne razmišljati o ostalome jer ovo će biti teško. Mi kao tim uvijek idemo po trofeje, ali pobjeda nikada nije sigurna već moramo dati najbolje od sebe – ispričao je kapetan Juga, Xavi Garcia.

– U petak je pred nama veliki izazov. Nakon prošlog poraza moramo dokazati da smo u uzlaznoj putanji. Turnir će biti težak i nikada nije bila veća konkurencija. Veliki je problem što se ne igra na domaćem terenu već u Zagrebu. Najveći problem je što svi naši protivnici ulaze sa stavom da mogu biti bolji od nas i zato mislim da će svaka utakmica i protivnik biti opasni – poručio je Jugov centar, Luka Lozina.

– Mi smo na prvom mjestu sportaši, ali smo kao sportaši i zabavljači. Poput većih i bogatijih sportova igra se i na vjerske i na nacionalne praznike upravo jer tada bude veća gledanost. To se možda nekom sviđa, a nekom ne, ali to je ono što bi trebalo određivati kada će se igrati utakmice – prokomentirao je Kobešćak činjenicu da će se finale igrati za Uskrs.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist