Sport

FINAL 8 LIGE PRVAKA Jugaši poraženi od Recca u polufinalu

FINAL 8 LIGE PRVAKA Jugaši poraženi od Recca u polufinalu

Jug Croatia osiguranje poražen je od Pro Recca s 8:9 (2:3, 1:1, 2:2, 3:3) u polufinalu Final 8 završnog turnira LEN Lige prvaka u petak navečer u Genovi.

Domaćin je prvi došao u vodstvo kad je Figari ostao sam pred Bijačem, a njegov sunarodnjak Renzuto s druge strane svladava Tempestija za 1:1. Recco ponovno vodi nakon pogotka Filipovića. Garcia zatim pogađa prečku, kao i Fatović iz kontranapada. Talijanski Francuz Bodegas podiže na 1:3 s igračem više, a Jug pogađa treću prečku. Nakon što je Bijač ‘skinuo’ zicer Mandiću, Fatović pogađa još jednu prečku, ali se lopta odbija do Rašovića koji je precizan za 2:3.

Renzuto je na otvaranju druge četvrtine imao priliku za poravnanje, ali se ispriječio Tempesti, a s druge strane Di Fulvio zabija za 2:4 nakon faula Rašovića. Tempesti se potom ispriječio i Lončaru, a Talijani ne koriste dva igrača više za redom. Aicardi je pogodio gredu. Jug je dobio dva igrača više, ali Tempesti brani još jednom. Benić sjajnim šutem izvana smanjuje na 3:4. Di Fulvio potom pogađa okvir Bijačeva gola, a s druge strane Xavijev udarac zaustavljaju stativa i Tempesti. Obranom potom uzvraća Bijač, ali i Tempesti zaustavlja šut Jokovića.

Xavi je sjajnim pogotkom s krila za 4:4 otvorio treću četvrtinu, a sjajno ga je pronašao Benić. Garcia je potom sjajno asistirao Fatoviću za preokret – 5:4! Vujasinović zove time out! Tempesti potom brani Garcii, a crvene kartone dobili su Lončar i Gitto. Echenique s igračem više poravnava na 5:5, a s druge strane Jugaši ne koriste dva napada s igračem više. To koristi Di Fulvio za 6:5 iz kontranapada.

Gredom je posljednju četvrtinu otvorio Di Fulvio, a kad je Rašoviću sviran faul u napadu Molina je iz kontre pogodio za dva razlike. Joković koristi igrača više za 6:7, imao je potom dvije prilike i za poravnanje, ali bez uspjeha. S druge strane Filipović pogađa za 6:8, a na semaforu su 4 minute i 12 sekundi do kraja. Fatović drugim pogotkom (igrač više) smanjuje na 7:8. Jugaši s se potom uspjeli obraniti s igračem manje, uz sjajnu obranu Bijača, a u idućem napadu za Recco je dosuđen peterac. Filipović pogađa za novih +2, a na semaforu je 2:27. Do kraja susreta Jugaši nisu uspjeli još jednom sustići suparnika. Na 28 sekundi do kraja Ivanković je tek uspio smanjiti na 8:9.

Igrač utakmice sigurno je talijanski vratar Tempesti, koji je skupio čak 20 obrana.

Jug će u subotu u meču za 3. mjesto igrati protiv Barcelonete, a Pro Recco protiv grčkog Olympiakosa.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist