Sport

FINAL 4 REGIONALNE LIGE Mladost u finalu nakon drame peteraca

FINAL 4 REGIONALNE LIGE Mladost u finalu nakon drame peteraca

HAVK Mladost prvi je finalist završnog turnira Regionalne lige, koji se u petak i subotu odigrava na bazenu u Gružu, nakon što je na peterce u polufinalu svladala Jadran Carine Herceg Novi s 14:12 (2:4, 1:2, 3:1, 4:3 – 4:2).

U zanimljivoj utakmici s dramatičnom završnicom Novljani su imali i četiri pogotka prednosti, ali su ih Zagrepčani uspjeli sustići te na kraju slaviti prolazak.

Polufinale su bolje otvorili ‘Žabci’, za 2:0 pogađali su Radu i Zović, ali su potom upali u realizacijsku rupu, a s druge strane uslijedila je serija Novljana od čak šest pogodaka. Minutu prije poluvremena crnogorski je prvak imao 6:2, a Bukić je smanjio na 6:3.

U trećoj četvrtini najprije novi gol Mladostaša (Valečić), pa odgovor Jadrana (Gardašević). Za smanjenje na dva gola razlike zabio je Miloš, a 2,7 sekundi prije kraja treće četvrtine Pavo Marković je sjajnim pogotkom podsjetio na svoje najbolje dane. Jadran je u posljednju četvrtinu ušao sa samo pogotkom viška.

U četvrtoj četvrtini Jadranaši su iz peterca Petkovića otišli na novih +2, a s druge strane uzvraća Bukić za 8:7. Drašković je pogodio za 9:7, uzvratio je Bašić, a potom je Bukić tri minute prije kraja lijepim pogotkom poravnao rezultat na 9:9. U idućem napadu Jadran ima igrača više, dugo plete mrežu oko vrata Zagrepčana, a Spajić dovodi svoju ekipu u novo vodstvo. Mladost koristi svog igrača više (Miloš) pa se u posljednju minutu ušlo s izjednačenjem.

Na 49 sekundi prije kraja Jadran dobiva igrača više, a trener Gojković zove time-out. Šut Crnogoraca završava na prečki, a Zagrepčani potom jure u napad s igračem više. Ipak, u gužvi u dva metra nema šuta, vrijeme ističe, što je značilo da će prolazak u finale trebati osigurati petercima.

Peterci:

Kriještorac – 11:10

Radu – 11:11

Petković – stativa

Zović – 11:12

Mijušković – obrana Marcelića

Bukić – 11:13

Radović – 12:13

Bašić – 12:14

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist