Natrag
20.3.2019 00:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

FINA SVJETSKI KUP Pet Jugaša branit će boje Lijepe naše

10.9.2018 @ 6:46 Dulist Sport

Podijelite:

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, odabrao je trinaestoricu igrača koji će braniti boje Lijepe naše na FINA Svjetskom kupu, među kojima je i pet Jugaša.

Luka Lončar, Marko Macan, Hrvoje Benić, Loren Fatović i Xavi Garcia igrat će na natjecanju koje započinje u utorak 11. rujna i traje do nedjelje 16. rujna. Ovo je jedino veliko natjecanje s kojeg se ‘Barakude’ nisu vratile sa zlatnim medaljama oko vrata.

Glavni grad Njemačke ove je godine domaćin Svjetskog kupa, natjecanja koje se održava jednom u četiri godine. Prošli put se igralo 2014. u Almatiju, največem gradu Kazahstana. Tamo je Srbija obranila naslov pobjednika, nakon boljeg izvođenja peteraca u finalu protiv Mađarske. Naši su se iz Azije vratili s brončanim medaljama. Četiri godine prije u Dubaiju, Hrvatska je osvojila srebro.

Reprezentacija Hrvatske, smještena je u skupini ‘2‘, zajedno sa Srbijom, Južnoafričkom Republikom i Sjedinjenim Američkim Državama. Naši reprezentativci natjecanje otvaraju u utorak u 17.15, utakmicom protiv reprezentacije s juga Afrike.

Izabranici Ivice Tucka, za ovo su se natjecanje pripremali u Beogradu zajedno s reprezentacijom Srbije. Nakon višednevnih trening utakmica, izbornik je od njih 15 odredio trinaestoricu, s kojima će probati donijeti u Hrvatsku jedini pehar koji nam nedostaje. Doma je odlučio ostaviti dvojicu Mladostaša, iskusnog Ivana Buljubašića i nadarenog Franka Lazića.

FINA Svjetski kup, Berlin 2018
Hrvatska:
Vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost)
Branići: Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO)
Centri: Luka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (Barceloneta)
Vanjski: Xavi Garcia (Jug CO), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Lovre Miloš (Mladost), Loren Fatović (Jug CO), Anđelo Šetka (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille)

Izvor: VK Jug

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana