Sport

FINA SVJETSKI KUP Pet Jugaša branit će boje Lijepe naše

FINA SVJETSKI KUP Pet Jugaša branit će boje Lijepe naše

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, odabrao je trinaestoricu igrača koji će braniti boje Lijepe naše na FINA Svjetskom kupu, među kojima je i pet Jugaša.

Luka Lončar, Marko Macan, Hrvoje Benić, Loren Fatović i Xavi Garcia igrat će na natjecanju koje započinje u utorak 11. rujna i traje do nedjelje 16. rujna. Ovo je jedino veliko natjecanje s kojeg se ‘Barakude’ nisu vratile sa zlatnim medaljama oko vrata.

Glavni grad Njemačke ove je godine domaćin Svjetskog kupa, natjecanja koje se održava jednom u četiri godine. Prošli put se igralo 2014. u Almatiju, največem gradu Kazahstana. Tamo je Srbija obranila naslov pobjednika, nakon boljeg izvođenja peteraca u finalu protiv Mađarske. Naši su se iz Azije vratili s brončanim medaljama. Četiri godine prije u Dubaiju, Hrvatska je osvojila srebro.

Reprezentacija Hrvatske, smještena je u skupini ‘2‘, zajedno sa Srbijom, Južnoafričkom Republikom i Sjedinjenim Američkim Državama. Naši reprezentativci natjecanje otvaraju u utorak u 17.15, utakmicom protiv reprezentacije s juga Afrike.

Izabranici Ivice Tucka, za ovo su se natjecanje pripremali u Beogradu zajedno s reprezentacijom Srbije. Nakon višednevnih trening utakmica, izbornik je od njih 15 odredio trinaestoricu, s kojima će probati donijeti u Hrvatsku jedini pehar koji nam nedostaje. Doma je odlučio ostaviti dvojicu Mladostaša, iskusnog Ivana Buljubašića i nadarenog Franka Lazića.

FINA Svjetski kup, Berlin 2018
Hrvatska:
Vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost)
Branići: Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO)
Centri: Luka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (Barceloneta)
Vanjski: Xavi Garcia (Jug CO), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Lovre Miloš (Mladost), Loren Fatović (Jug CO), Anđelo Šetka (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille)

Izvor: VK Jug

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr