Kultura

Filmski program Igara bogatiji nego ikad

Filmski program Igara bogatiji nego ikad

Animirani film za djecu „Ernest i Celestine“ prikazan je sinoć u Ljetnom kinu Jadran, što je bila prva od ukupno 45 projekcija u bogatom filmskom programu 64. Igara u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja.

Filmovi će se prikazivati svakodnevno sve do 24. kolovoza u ljetnim kinima Jadran i Slavica.

U selekciji Zlatka Vidačkovića, umjetničkog ravnatelja Festivala igranog filma u Puli, filmski program Igara donosi raznovrstan izbor kratkometražnih i dugometražnih uradaka domaće i inozemne produkcije. Dugogodišnja suradnja Dubrovačkih ljetnih igara i pulskog festivala nastavlja se pa će se tako krajem srpnja u Ljetnom kinu Jadran prikazati film dobitnik Velike Zlatne Arene kao i dobitnik Zlatne Arene za najbolju manjinsku koprodukciju. Osim filmova dobitnika nagrada u programu su svoje mjesto našli i filmovi odabrani iz glavne sekcije i sekcije manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa 60. Festivala igranog filma u Puli. Bit će prikazan i cijeli niz filmova odabranih s najprestižnijih svjetskih festivala u Berlinu i Cannesu, među kojima treba istaknuti ovogodišnjeg dobitnika Zlatne Palme u Cannesu, hvaljenu francusku dramu „Adelin Život“ u kojoj će dubrovačka publika moći uživati 23. srpnja. U novitete filmskog programa Igara spadaju filmovi za djecu koji će se prikazivati u ranijem terminu, od 21 sat. Program nazvan „Filmokaz“ donosi najuspjelije ekranizacije djela Oscara Wildea, kao i izbor dokumentarnih filmova o spomenutom autoru te britanski biografski film „Wilde“.

Pod sloganom „Croatia osiguranje i Dubrovačke ljetne igre – Garancija doživljaja“ bogat i raznovrstan filmski program Igara u razdoblju od 11. do 24. kolovoza jamči nezaboravno filmsko ljeto i domaćoj i inozemnoj publici pošto su svi filmovi titlovani na engleski jezik. Ulaznice su dostupne online te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kn. Više informacija o filmskom programu dostupno je na www.dubrovnik-festival.hr.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist