Aktualno

Filmom o Anćelama počinje priprema za Festu

Dokumentranim filmom ‘MADRECITAS – Službenice milosrđa, misionarke u Ekvadoru’ počinju događanja ‘Ususret sv. Vlahu’ kao daljnja priprava za proslavu 1700. obljetnice mučeničke smrti sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

Film autora dr. Krunoslava Novaka, višeg asistenta i profesora na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, prikazuje se u četvrtak, 7. siječnja s početkom u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u samostanu sv. Klare.
Riječ je prvom dokumentarcu o hrvatskim misionarima u Južnoj Americi. Film na zanimljiv način prikazuje život triju hrvatskih misionarki u Ekvadoru: s. Klementine Banožić, s. Ive Jelić i s. Antonele Medić.

Sestre Službenice milosrđa (Anćele) u Dubrovačkoj biskupiji djeluju od 1853. godine. Na poziv tadašnjeg dubrovačkog biskupa mons. Tome Jederlinića, sestre iz Italije dolaze u Dubrovnik, kako bi ovdje svojim radom pružili odgovor kršćanske ljubavi na patnje ljudi svoga vremena. Utemeljiteljica Družbe je sv. Marija Krucifiksa (Paola di Rosa).

Prikazivanjem ovog filma u Godini milosrđa i Godini posvećenog života želi se na neki način zahvaliti svim redovnicama i redovnicima koji “na periferijama” šire Božju Riječ.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija