Aktualno

Filmom o Anćelama počinje priprema za Festu

Dokumentranim filmom ‘MADRECITAS – Službenice milosrđa, misionarke u Ekvadoru’ počinju događanja ‘Ususret sv. Vlahu’ kao daljnja priprava za proslavu 1700. obljetnice mučeničke smrti sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

Film autora dr. Krunoslava Novaka, višeg asistenta i profesora na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, prikazuje se u četvrtak, 7. siječnja s početkom u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u samostanu sv. Klare.
Riječ je prvom dokumentarcu o hrvatskim misionarima u Južnoj Americi. Film na zanimljiv način prikazuje život triju hrvatskih misionarki u Ekvadoru: s. Klementine Banožić, s. Ive Jelić i s. Antonele Medić.

Sestre Službenice milosrđa (Anćele) u Dubrovačkoj biskupiji djeluju od 1853. godine. Na poziv tadašnjeg dubrovačkog biskupa mons. Tome Jederlinića, sestre iz Italije dolaze u Dubrovnik, kako bi ovdje svojim radom pružili odgovor kršćanske ljubavi na patnje ljudi svoga vremena. Utemeljiteljica Družbe je sv. Marija Krucifiksa (Paola di Rosa).

Prikazivanjem ovog filma u Godini milosrđa i Godini posvećenog života želi se na neki način zahvaliti svim redovnicama i redovnicima koji “na periferijama” šire Božju Riječ.

Pročitajte još

U SRCU SEZONE Evo koje Libertasove linije neće voziti vikendima i blagdanima!

Dulist

‘DANI SPOJENIH SEMAFORA’ Kolone kroz Župu, naoružajte se strpljenjem

Dulist

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija