Kultura

‘Figarov pir’ i ‘Ispod mjeseca’ na poklon

Opera „Figarov pir“ u izvođenju studenata Muzičke akademije u Zagrebu na programu je sutra, 16. srpnja u 21.30 u Kneževu dvoru, dok će plesna predstava „Ispod mjeseca“ u izvođenju studenata Akademije dramske umjetnosti biti izvedena dan poslije, 17. srpnja u 21:30 u Kazalištu Marina Držića.

Za obje izvedbe, Igre su festivalskoj publici omogućile slobodan ulaz.

„Figarov pir“ komična je opera u četiri čina i jedno od najuspješnijih Mozartovih djela, a u atriju Kneževa dvora, u verziji kraćoj od izvornika, izvest će je studenti Muzičke akademije u Zagrebu pod mentorstvom Cynthije Hansell Bakić i u produkciji Kazališta Mala scena. Radnja opere odigrava se u jednom danu, a započinje ujutro na dan vjenčanja Figara i Susanne, slugu grofa i grofice Almaviva.

Studenti studija glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu izvest će neverbalnu predstavu „Ispod mjeseca“ u kojoj pokret ima narativnu ulogu, a glumci vlastitim tijelom donose raspoloženja, emocije i priču. Predstava je nadahnuta romskom kulturom, pričama, legendama i vjerovanjem u magiju, a u predstavi se čuje inspirirajuća izvorna romska glazba.   
 

Pročitajte još

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dulist

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba Kineske akademije u Umjetničkoj galeriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija