Natrag
21.2.2019 11:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Figarov pir’ i ‘Ispod mjeseca’ na poklon

15.7.2013 @ 19:28 Mia Njavro Kultura
2;2

Podijelite:

Opera „Figarov pir“ u izvođenju studenata Muzičke akademije u Zagrebu na programu je sutra, 16. srpnja u 21.30 u Kneževu dvoru, dok će plesna predstava „Ispod mjeseca“ u izvođenju studenata Akademije dramske umjetnosti biti izvedena dan poslije, 17. srpnja u 21:30 u Kazalištu Marina Držića.

Za obje izvedbe, Igre su festivalskoj publici omogućile slobodan ulaz.

„Figarov pir“ komična je opera u četiri čina i jedno od najuspješnijih Mozartovih djela, a u atriju Kneževa dvora, u verziji kraćoj od izvornika, izvest će je studenti Muzičke akademije u Zagrebu pod mentorstvom Cynthije Hansell Bakić i u produkciji Kazališta Mala scena. Radnja opere odigrava se u jednom danu, a započinje ujutro na dan vjenčanja Figara i Susanne, slugu grofa i grofice Almaviva.

Studenti studija glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu izvest će neverbalnu predstavu „Ispod mjeseca“ u kojoj pokret ima narativnu ulogu, a glumci vlastitim tijelom donose raspoloženja, emocije i priču. Predstava je nadahnuta romskom kulturom, pričama, legendama i vjerovanjem u magiju, a u predstavi se čuje inspirirajuća izvorna romska glazba.   
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana