DuList IN

FESTIVAL VINILA Koncerti dugovječnih dubrovačkih bendova

FESTIVAL VINILA Koncerti dugovječnih dubrovačkih bendova

Drugog dana Festivala vinila, koji se održava u Art radionici Lazareti nastupili su dugovječni dubrovački bendovi Izae i Embassy 516.

Sve posjetitelje festivala u četvrtak navečer dočekala je tek blago osvijetljena pozornica s instrumentima. Naime ljubitelji i poznanici ova dva benda znaju koliko isti ulažu u potpuno audiovizualno iskustvo njihovih live nastupa. Ovaj nastup u Lazaretima nije bio iznimka te su oba nastupa upotpunjena svjetlosnim instalacijama kao stvorenim za njihovu glazbu. Lazaretima je vladala dobra i prijateljska atmosfera. Kako se prostor počeo puniti publikom, prvi su na pozornicu stupili Izae čiji melankonični i sanjivi tonovi rijetko prolaze nezapaženo kod publike. Kroz sat vremena Izae su predstavili svoje nove materijale te još jednom oduševili svoju vjernu publiku. Nakon njih na scenu su izašli svima dobro znani, iskusni rockeri Embassya 516. Uz jake gitarske rifove, neumorne bubnjeve i svjetlosne instalacije oni su okupljene ljubitelje vinila i dobre glazbe zabavljali do kasnih noćnih sati.

Glazbeno – scenski kolektiv ‘Izae’ iz Dubrovnika prepoznato djeluje na kulturno – umjetničkoj sceni od 2005. godine pod vodstvom Adema Gušića. Sastav je uproteklom razdoblju samostalno i u suradnji s izdavačkom kućom Noisy Night Records objavio ukupno 8 studijskih albuma. Izae u svojem postojanju ostavlja pečat na glazbenoj sceni Dubrovnika, Republike Hrvatske i regije od samih početaka, a u radu ovog kolektiva ističe se samozatajnost i veo tajnosti koji bježi od komercijalnih trendova na sceni. Kao suprotnost tome nameće se velika potpora od kolega umjetnika i nadasve glazbenih kritičara koji o posljednjem studijskom albumu ‘Snivatelj snima’ u protekle dvije godine imaju samo riječi hvale. U studenom će također izaći novi album ‘Kvamb’ za Geenger Records koji će se ujedno promovirati na ovom nastupu.

Projekt dubrovačkih glazbenika i vizualnih kreativaca Embassy 516 postoji od 2006. godine, a već tijekom demo statusa slijedile su mnoge potvrde i pobjednički rezultati na natječajima za neafirmirane bendove. Uz pojavljivanja na velikim festivalima, poput InMusica i Terranea te svirke uz bok svjetski poznatim kolegama 2012. izdaju prvi službeni album Surveillance Of The Environment (za zagrebački indie label Geenger Records) uz službenu potporu MTV-ja, čime postaju prvi bend ikad iz Dubrovnika koji je ostvario takvu vrstu suradnje. Drugi album Correlation (28 / 09 / 2018) je pažljivo stvaran i produciran punih pet godina te je publika na ovom koncertu imala priliku čuti nove skladbe.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist