Zanimljivosti

FESTIVAL U SINJU Krešimiru Magdiću brončani kip za skladbu ‘Gospi od milosrđa’

FESTIVAL U SINJU Krešimiru Magdiću brončani kip za skladbu 'Gospi od milosrđa'

Maestro Krešimir Magdić osvojio je brončani kip po ocjeni stručnog suda za skladbu ‘Gospi od milosrđa’ koju je klapa Amfora izvela u četvrtak na 11. Festivalu marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.

Najveći broj glasova publike dobila je klapa Praska iz Podstrane koja je izvela pjesmu ‘Sveta slika’ autora Duška Tambače.

Nove autorske skladbe ove su godine bile posvećene Djevici Mariji. Uz Amforu, nastupile su Salona, Sorelo, Arka, Vidulice, Stine, Štorija, Kalelarga, Skradinke, Praska, Munita, Kaše, Vinčace i Contra.

Festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. i 2017. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok su albumi s Festivala 2011. i 2017. nominirani u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe, stoji na stranicama Grada Sinja.

Festival je ove godine imao humanitarnu notu. Dio prihoda doniran je Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist