DuList IN

Festival Treće uho danas donosi panel i izložbu ‘Umjetnost spaja’

Festival Treće uho danas donosi panel i izložbu 'Umjetnost spaja'

Jučer je u Narodnoj knjižnici Grad počeo Festival Treće uho – Bosna i Hercegovina pripovijedanjem Jasne Held koja je za veliku i malu djecu ispripovijedala bajku: ‘Čarobni prsten’.

U Lazaretima na Pub Quizzu na raznorazna pitanja odgovaralo je više od stotinu snaših sugrađana a nagradu je ovaj put odnijela ekipa ‘Leteća Kozara’. Drugi dan festivala Treće uho posvećenog Bosni i Hercegovini donosi zanimljivu radionicu “Sjećanje u pokretu” koja će se održati u 14 sati u Poslijediplomsko središtu Dubrovnik. Radionica ima za cilj potaknuti mlade ljude da se sjećaju svoje povijesti kako bi kritički promotrili povijesne događaje i njihov značaj za doba u kojem živimo jer jedino na taj način mogu graditi budućnost neopterećenu prošlošću. Radionica “Sjećanje u pokretu” se već nekoliko godina provodi u BiH sa srednjoškolcima u multietničkim sredinama.

Nakon radionice, slijedi panel „Politike pomirenja –(Is)korak od prošlosti prema budućnosti“ gdje će panelisti podijeliti svoja iskustva o svakodnevnom životu u BiH uz naglasak na načinu na koji izostanak pomirenja koči društveni razvoj u toj zemlji,ali i svoje viđenje toga kako bi se pomirenje trebalo provesti. Kao nastavak na radionicu, ovaj panel sudionicima će biti prilika da iznesu svoje mišljenje o važnosti politika pomirenja i suočavanja sa prošlosti. U panelu sudjeluju Asja Kratović, Soraja Zagić i Nikola Kandić a moderira ga Ivan Matić.

U 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad je otvaranje izložbe radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu „Umjetnost spaja“ na kojoj će nam svoje radove predstaviti Ana Čolaković, Marina Ćorić i Marko Ramljak.
Program festivala i ostale novosti možete pronaći na web stranici kao i na Facebook stranici festivala. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan!

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist