Kultura

FESTIVAL ‘TINO PATTIERA’ Večeras velika završnica!

FESTIVAL 'TINO PATTIERA' Večeras velika završnica!

Velika završnica 11. Međunarodnog festivala opernih arija ‘Tino Pattiera’ pod nazivom ‘La ci darem la mano’ održat će se večeras u 21.30 sati u Kneževom dvoru.

Iako je prvotno bio najavljen ispred Kneževa dvora, ovaj koncert održat će se u atriju, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, kojim će ravnati Noam Zur, nastupit će sopranistica Nikolina Pinko, tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos.

Za ovu prigodu priređuju operne arije poznatih opera kao što su Verdijeva ‘La Traviata’, Mozartov ‘Don Giovanni’, Bizetova ‘Carmen’, Rossinijev ‘Seviljski brijač’, Puccinijeve ‘La Boheme’, ‘Gianni Schicchi’ i ‘Turandot’ i ‘Mala Floramye’ Iva Tijardovića.

Bit će ovo završnica ovogodišnjeg, jedanaestog izdanja Međunarodnog festivala opernih arija ‘Tino Pattiera’ koji se sastojao od četiri koncerta. Prvi je bio Mozart Gala, zatim koncert u Dubrovački vrtovima sunca ‘Guardi le stelle’ te recital ‘German Lied’, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, organizatorom festivala, nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević, rumunjski tenor Lucian Corchis i grčki bariton Dimitris Tiliakos.

U prodaji je ostao još jako mali broj ulaznica, a one su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist